Vijesti / Životni stil

KORISNO

Čini vam se da imate loš zadah? Dahtanje u dlan ne funkcionira pa radije isprobajte ove metode!

Čini vam se da imate loš zadah? Dahtanje u dlan ne funkcionira pa radije isprobajte ove metode!
Ilustracija

Postoji čak 6 učinkovitih načina da saznate možete li bez brige razgovarati s ljudima na blizinu, ili se možda ljubiti...

Loš zadah definitivno nije ugodan, bez obzira razgovaramo li s nekim u autobusu, surađujemo li blisko s kolegama ili smo na romantičnom spoju. Vjerojatno ste barem jednom bili u prilici kada ste se pitali je li vaš dah ugodan ili pomalo zaudara. Ako ste dahtali na ruke i zatim pokušali onjušiti kakvo je stanje, niste baš napravili puno. Naime, stručnjaci kažu kako ova metoda ne funkcionira, ali zato su savjetovali druge načine kojima možete utvrditi kakav vam je zadah, piše Healthline.

Poližite zapešće i zatim ga pomirišite

Nakon što poližete zapešće, pričekajte 5-10 sekundi, a zatim ga pomirišite. Ovaj postupak trebao bi vam dati prilično točan uvid kakvog je mirisa vaš zadah.

Prstom prijeđite uz korijen jezika

Naravno, ovom triku biste trebali pristupiti samo ako su vam ruke čiste. Kažiprstom lagano prijeđite preko unutrašnjosti usne šupljine uz korijen jezika. Bakterije se nekad vole nastaniti u područje koje neki zaborave ili zaobiđu iščetkati za vrijeme pranja zubi. Kada se slina osuši, pomirišite svoj prst. 

Izdahnite u čistu čašu

Uzmite čistu čašu, a zatim u nju izdahnite. Čašu zatim postavite u blizinu nosa i snažno udahnite. Miris koji odmah osjetite pokazat će vam kako zapravo miriše vaš zadah. Također, možete se poslužiti neparfimiranom čistom plastičnom vrećicom, samo ponovite postupak. 

Obrišite površinu jezika čistom gazom

Nakon što lagano prijeđete po površini jezika čistom gazom, pogledajte kakav je trag ostao na njoj. Ako se pojavi žućkasti premaz zadah vam trenutno baš i nije ugodan. Postupak možete napraviti i s čistom maramicom. 

Upotrijebite žlicu

Čistom žlicom lagano zastružite stražnji dio jezika. Kada se osuši, žlicu pomirišite. Neće vam puno trebati da utvrdite loš zadah ako će biti prisutan na žlici. 

Koristite konac za zube

Za ovu metodu izaberite konac za zube bez mirisa i okusa, a zatim ga upotrijebite kao i inače. Provucite ga među zubima, a zatim pomirišite. Loš zadah može uzrokovati i hrana koja je zapela među zubima. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video