Vijesti / Životni stil

kuhanje riže

Britanski chef pokazao kako brzo skuhati savršenu rižu: 'Bit će pahuljasta i mekana'

Britanski chef pokazao kako brzo skuhati savršenu rižu: 'Bit će pahuljasta i mekana'
Ilustracija

Kuhanje počnite, savjetuje chef. stavljanjem riže u zdjelu i ispiranjem vodom. To biste, kaže, uvijek trebali raditi, a puno će pomoći ako postupak ispiranja ponovite čak tri puta, dok voda ne postane bistra.

Iako je idealan prilog mnogim jelima, mnogi izbjegavaju spremati rižu i ne serviraju je često jer im je predugo čekati i do 25 minuta da se skuha ili im pak loše ispadne; ili pretvrda ili gnjecava.

Zato je jedan kuhar otkrio kako rižu skuhati puno brže, a da ona ipak ispadne savršena.

U videu koji je pogledan više od 735.000 puta britanski chef Tristan Welch objasnio je kako možete skuhati rižu za samo 15 minuta.

- Ovo je riža koja štedi energiju i skraćuje vrijeme za jednu trećinu - kaže Tristan.

Kuhanje počnite, savjetuje chef, stavljanjem riže u zdjelu i ispiranjem vodom. To biste, kaže, uvijek trebali raditi, a puno će pomoći ako postupak ispiranja ponovite čak tri puta, dok voda ne postane bistra.

- Tako ćete ukloniti više škrobne prašine koja uzrokuje da riža postane ljepljiva - kaže.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video