Vijesti / Životni stil

kako očistiti

Isprobajte ovaj jeftini trik za čišćenje osušenih mrlja od hrane iz mikrovalne pećnice

Isprobajte ovaj jeftini trik za čišćenje osušenih mrlja od hrane iz mikrovalne pećnice
Ilustracija

Ako mrzite ribati svoju mikrovalnu pećnicu, onda imate sreće jer za ovaj trik mnogi tvrde da je najbolji i najbrži za čišćenje mikrovalne pećnice

Ako mrzite ribati svoju mikrovalnu pećnicu, onda imate sreće jer su čitatelji Mirror-a podijelili najbolje savjete za poliranje onih područja koja je teško oribati. Jedan od savjeta otkrio nam je kako naša mikrovalna pećnica može blistati čak i ako smo zaboravili na nered u njoj te ostavili ostatke hrane da se suše. Ovaj je savjet brzo postao popularan među guruima čišćenja, a dolazi čak i s preporukom bivšeg ugostiteljskog radnika koji smatra da je ova metoda 'najbrži i najbolji način'.

Dakle, kako možete ukloniti te prljave zaostale mrlje? Jednostavno stavite zdjelu tople vode s narezanim limunom u mikrovalnu pećnicu i ostavite ju da jedno vrijeme da tamo odstoji te samo prebrišete mikrovalnu krpom. Još se nekoliko čitatelja složilo se da je ova metoda ispravan način čišćenja mikrovalne pećnice. Jedan od čitatelja je rekao: "Probajte zdjelicu tople vode s kriškom limuna. Stavite otprilike minutu. Zatim obrišite kad završite." Drugi se složio, predloživši zdjelu vruće vode čija će para pomoći pri otklanjanju mrlja, dok je treći otkrio: "Moj prijatelj stavi sok od limuna u posudu, stavi u mikrovalnu, uključi oko 2 minute te obriše vodom i sapunom. Tako jednostavno. Bio sam zapanjen!"

Nizali su se i dalje savjeti poput: „Stavite pola limuna u zdjelu s vrućom vodom te ostavite zdjelu u mikrovalnoj pećnici 5 minuta bez da otvarate vrata“ i "Izrežite pola limuna na komadiće i stavite u vrč/zdjelu s vodom, stavite u mikrovalnu pećnicu na oko 4 minute i obrišite. Možda ćete morati ponoviti, ovisno o tome u kakvom je stanju mikrovalna," na što mu je netko odgovorio: "Ovo smo radili kad sam ja bio u ugostiteljstvu, to je bilo najbrže i najbolje."

Različiti savjeti uključivali su upotrebu sode bikarbone kuhane u vodi ili bijelog octa pomiješanog s vodom. A, jedan od čitatelja preporučio je: "Za budućnost pokušajte s poklopcem za mikrovalnu pećnicu, zaustavlja sva prskanja."

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video