Vijesti / Životni stil

BRZO I UKUSNO!

Genijalan trik za savršeno jaje na oko: Trebate napraviti samo jednu jednostavnu stvar!

Genijalan trik za savršeno jaje na oko: Trebate napraviti samo jednu jednostavnu stvar!
Ilustracija

U videu koji je prikupio više od 4 milijuna pregleda, gurmanka pokazuje kako okrenuti pečena jaja bez razbijanja žumanjaka...

Bez obzira volite li jaja pržena, poširana, kuhana ili kajgana, postoji mnogo savjeta i trikova pomoću kojih ih možete skuhati do savršenstva. Od savjeta za poširanje, do viralnog recepta za kajganu, uvijek postoji nešto novo za naučiti. 

Kako piše Mirror, najnovija kulinarska lekcija za ljubitelje jaja dolazi zahvaljujući @mealsandmunchies, koja redovito dijeli popularne savjete za kuhanje na TikToku. U videu koji je prikupio više od 4 milijuna pregleda, gurmanka pokazuje kako okrenuti pečena jaja bez razbijanja žumanjaka, a ljudi smatraju da je ta metoda "genijalna".

Brzi trik je vrlo jednostavan za napraviti: potreban vam je samo poklopac od tave. Zatim, umjesto bacanja jaja pomoću lopatice, ljubiteljica hrane nježno ugura jaja u poklopac kada su spremna za okretanje. Nakon što okrene tavu naopako i spusti je preko poklopca, spremna je okrenuti posudu, skinuti poklopac i ispeći jaja kao i obično.

"Ne samo da krajnji rezultat izgleda ukusno, već je i izvrstan za sve koji ne vole okretati jaja lopaticom", stoji u komentaru koji je napisala gurmanka. Zatim je dodala je i da njezina lopatica često razbija jaja, a ovo ne.

Korisnici su bili oduševljeni njezinim trikom, te su ju u komentarima mnogi i pohvalili.

- Ovo je odlično, jedva čekam isprobati! - napisala je jedna korisnica.

- Uvijek naučim nešto novo od vas! - dodao je drugi korisnik. 

No, nisu svi dijelili isto mišljenje pa je tako jedna korisnica napisala: "Postoji predmet sa širokom, ravnom, tupom oštricom, koji se koristi za miješanje i prekretanje hrane, a zove se špatula.

Ljubiteljica hrane ubrzo joj je odgovorila: "Nikada nisi neuspješno okrenula jaje špatulom? Ovo je samo jednostavan način da ne zabrljaš."

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video