Vijesti / Životni stil

DOBRO JE ZNATI

Stručnjak otkrio najbolju hranu za mozak: Trebate ju jesti ako ste neispavani!

Stručnjak otkrio najbolju hranu za mozak: Trebate ju jesti ako ste neispavani!
Ilustracija

Ovih pet namirnica održat će vam energiju ako ste se prethodnu noć borili s time da zaspete...

Ponekad, bez obzira što radite, jednostavno nikako ne možete zaspati, a to može imati popratni učinak za dan poslije ili čak tjedan koji slijedi. Ako vam brojanje ovaca ne ide i niste uspjeli dobiti dovoljno sna, onda vaša energija mora doći odnekud. Sigurno će vam trebati poticaj tijekom dana, ali ispada da kava možda i nije najbolji odgovor jer vas može učiniti nervoznijima, umjesto da vas revitalizira, piše Mirror.

Srećom, stručnjaci iz Bed Kingdoma istaknuli su pet namirnica za mozak koje će vam održati energiju nakon što ste se prethodnu noć borili s time da zaspete.

Tamna čokolada

Umjesto da posegnete za šalicom kave, ako žudite za nečim slatkim, možda biste trebali posegnuti za tamnom čokoladom. Naime, tamna čokolada savršena je grickalica koja će vam zadovoljiti želju za slatkim, a istovremeno vas čini budnijima. Tamna čokolada sadrži velike količine kakaovca, koji je odgovoran za povećanje energije, ali i za povećanje fokusa, tako da ćete moći obaviti sve zadatke na poslu.Također je puna antioksidansa kao što je magnezij koji je povezan s brojnim zdravstvenim prednostima, uključujući manje migrena i snižavanje visokog krvnog tlaka.

Chia sjemenke

Bogate su magnezijem koji pomaže u borbi protiv ekstremnog umora i visokih razina stresa. Osim toga, ako ostanete hidratizirani, osjećate se budnije, a chia sjemenke pomažu vašem tijelu zadržati vodu. Možete ih konzumirati tako da ih izblendate u smoothie, pospete u jogurt ili čak umiješate u salatu.

Avokado

Avokado je još jedna namirnica koja je prepuna zdravih masnoća, kao i oko 14 grama vlakana, vitamina i minerala, uključujući kalij koji pomaže u sprječavanju umora. Osim toga, izvrsnog je okusa na tostu ili pecivu za ručak.

Slatki krumpir

Ima velike količine magnezija, a sadrži i puno vitamina C. Pomaže u prijenosu masti u energiju, a kao rezultat toga, bori se protiv osjećaja pospanosti i drži vas uključenima. Osim toga, slatki krumpir je zdrav ugljikohidrat i može biti odlična opcija za ručak ako planirate imati posebno dug dan.

Naranča

Naranče su također bogate vitaminom C i prirodnim šećerom koji se pretvara u glukozu, najbolji izvor goriva za mozak. Sadrže dovoljno šećera da vam brzo daju energiju, ali nedovoljno da budu previše moćni i da se osjećate umorno. Čak i konzumiranje soka od naranče umjesto voća može poboljšati vaše pamćenje i mentalne sposobnosti za cijeli dan.

- Dobar noćni san ključan je za vaše zdravlje i preporučuje se da ciljate između sedam do devet sati svake noći. Međutim, za mnoge, predložena količina nije uvijek moguća iz raznih razloga. U tim je slučajevima važno vašem tijelu dati gorivo koje mu je potrebno da preživi dan, što se može postići ispravnim unosom hrane, a to može biti jednostavno poput naranče za doručak ili slatkog krumpira uz ručak - rekao je glasnogovornik Bed Kingdoma.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video