Vijesti / Životni stil

spremanje

Ne možete se riješiti nereda i viška stvari? Stručnjakinja podijelila super metodu od tri sekunde

Ne možete se riješiti nereda i viška stvari? Stručnjakinja podijelila super metodu od tri sekunde
Ilustracija / Pixabay

Ako bi trebala izdvojiti samo jedno pravilo popremanja, Kelly kaže da bi to bila važnost kategoriziranja stvari prije nego odlučimo što s njima.

Profesionalna organizatorica prostora Kayleen Kelly nedavno je na TikToku s korisnicima podijelila svoju metodu 'pospremanja od samo tri sekunde'; a korisnici se u komentarima kunu da im je pomogla da svoje domove dovedu u red.

Kelly inače, kako kaže, kao organizatorica radi posljednjih devet godina, a specijalizirala se za ono što naziva 'kroničnim neredom', i 'ADHD-om koji nas ometa do pospremimo i da prostor održavamo urednim'.

U svom viralnom videu koji je brzo sakupio više od 509.000 pregleda za metodu od tri sekunde kaže kako je osmišljena da nam pomogne da prilikom pospremanja brzo donesemo ispravne odluke, a Kelly ju je objasnila na primjeru razvrstavanja hrpe traperica.

"Za svaki par traperica trebate brzo odlučiti hoćete li ga zadržati ili ne, a ako ste oko nekog para neodlučni i više od tri sekunde razmišljate što s njima, ostavite ih", kaže.

Napravite, dodaje ona, jednu hrpu za traperice koje ćete si ostaviti i drugu za one koje ćete baciti ili pokloniti, a ako za neke mislite da ih prije odluke morate ponovno isprobati, stavite ih na hrpu koja ostaje pa, kad završite, sve još jednom ponovite.

Ako bi trebala izdvojiti samo jedno pravilo pospremanja, Kelly kaže da bi to bila važnost kategoriziranja stvari prije nego odlučimo što s njima.

“Kategorizacija je ključ za donošenje dobrih konačnih odluka koje nećete požaliti”,objasnila je. “Da biste znali čega koliko imate i što možda trebate morate moći vidjeti sve iz te kategorije”, dodala je.

A ako se kad završite ne osjećate kao da ste se riješili dovoljno stvari, jednostavno, savjetuje, sve ponovite.

"Svrha ove tehnike je stvaranje pozitivnog iskustva i pomoć u gradnji samopouzdanja pri donošenju odluka", rekla je, a mnogi su u komentarima podijelili svoje oduševljenje.

"Puno hvala na ovim objavama", komentirala je jedna korisnica. "U posljednja dva dana sam sredila  spavaću sobu, kupaonicu, ured i ormar za rublje... sljedeći tjedan slijedi garderobni ormar!"

“ Danas sam nakon gledanja vaših videa napunila tri vreće pune smeća! Hvala što ste ih podijelili!”, napisala je druga.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video