Vijesti / Životni stil

usisavanje

Stručnjakinja objašnjava zašto bismo trebali usisavati prozore kako bi najbolje uklonili prljavštinu

Stručnjakinja objašnjava zašto bismo trebali usisavati prozore kako bi najbolje uklonili prljavštinu
Ilustracija

Nakon kiše, snijega i susnježice u posljednjih šest mjeseci, prozore će trebat dotjerati pa evo nekoliko savjeta o tome kako da zasjaju na suncu.

Uz sunčanije i ljepše vrijeme, dolazi i češće pranje i čišćenje prozora. Ali, jedna je stručnjakinja podijelila trikove uz koje se možete riješiti prljavštine bez puno muke. Jade Oliver, stilistica izložbenog prostora u Express Bi-Folding Doors, otkrila je svoje glavne savjete koje morate slijediti kako bi se prozori oporavili od zime i zasjali za proljeće, prenosi Mirror.

Za svoj prvi savjet, Jade kaže da uobičajena tehnika uklanjanja prljavštine s prozora možda nije tako učinkovita kao što mislite i predlaže ništa drugo nego usisivač za taj posao. Rekla je: „I iznutra i izvana, doći će do nakupljanja prljavštine na prozorima u cijelom domu. Primamljivo je svako područje odmah pošpricati vrućom vodom i sapunicom, međutim, tako će se prašina zalijepiti za staklo i jednostavno ga premještate okolo umjesto da ga uklanjate“. Ona savjetuje da prvo krpom prebrišete prozore kako bi čestice prašine olabavile, a zatim usišete prozore s nastavkom za usisavač sa čekinjama kako bi izbjegli grebanje površine.

Jade tvrdi da postoji tajni sastojak koji vam je potreban da bi vaši prozori blistali. Osim korištenja vruće vode sa sapunicom i brisača za završno čišćenje, u svoju rutinu čišćenja trebali bi ste uključiti i bijeli ocat. Njegova kiselost pomaže ukloniti tragove na prozoru uzrokovane proizvodima za čišćenje. U bočici s raspršivačem samo pomiješajte jednaku količinu bijelog octa i vruće vode za ultimativni sprej za pranje prozora. Ova stručnjakinja dodaje i kako je najbolji alat za uklanjanje tragova krpa od mikrovlakana, ali mora biti presavijena kako bi ste dobili najbolje rezultate.

Čini se da je vrijeme najvažnije kada čistite prozore, a sada je najbolje vrijeme za početak. Ona dodaje: „Ne samo da je proljeće dobro vrijeme za osvježavanje prozora nakon duge zime, to je i optimalno vrijeme za postizanje najboljih rezultata čišćenja. Čišćenje prozora zimi nije samo opasno, već može dodati i frustracije jer će prozori uskoro treba još jedno čišćenje“.

Kako bi svoje prozore održali na visokom standardu, preporučuje se čistiti ih jednom ili dvaput mjesečno. Ljeti izravna sunčeva svjetlost može učiniti posao frustrirajućim i otkriti mrlje, stoga preporučujemo da proljeće iskoristite na najbolji način. Vrijeme je stabilno, tako da ne postoji uvijek rizik od kiše, sunce neće utjecati na završni sloj i mogu se čistiti rjeđe. Počnite jednom mjesečno do ljeta, a zatim povećajte na dva puta mjesečno ako je potrebno.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video