Vijesti / Životni stil

IZBACITE IH I VI!

Ovih devet stvari profesionalni čistači nikada ne bi imali u svojim domovima

Ovih devet stvari profesionalni čistači nikada ne bi imali u svojim domovima
Ilustracija

Postoje načini da si olakšate stvari i pojednostavite svoju rutinu čišćenja, a mnogo toga ovisi o tome što imate u svom domu...

Čist dom može dovesti do boljeg zdravlja i može poboljšati vaše mentalno, fizičko i psihološko stanje. Međutim, održavanje koraka s čišćenjem može biti naporan posao, osobito ako provodite sate ribajući, brišući prašinu ili usisavajući, samo da bi vaš prostor sljedeći dan ponovno izgledao prljavo. Ali, postoje načini da si olakšate stvari i pojednostavite svoju rutinu čišćenja, a mnogo toga ovisi o tome što imate u svom domu. Zato su profesionalni čistači podijelili stvari koje se lako izgrebu, zamrljaju i koje je teško očistiti. Zamjena ili preispitivanje nekoliko stvari na ovom popisu mogla bi vam pomoći da značajno skratite vrijeme čišćenja, prenosi Real Simple.

1. Bijeli namještaj i dekor

Iako bijeli namještaj može pružiti sofisticirani stil i moderan izgled, neki profesionalni čistači kuća zaziru zbog mogućih problema. Na bijelim stvarima jače se vidi prljavština i zahtjeva češće čišćenje. Osim toga, budući da se ovaj namještaj može lakše zaprljati, postoje i druge implikacije. Često čišćenje također može dovesti do bržeg trošenja i uništavanja ovih predmeta. Na primjer, može biti teško održavati bijele kuhinjske elemente čistima i netaknutima, međutim, boja se može oštetiti ako se prečesto riba.

2. Crni namještaj i dizajnerski komadi

Crni kućni namještaj i akcenti još su jedan uobičajeni izbor za taj elegantan, moderan dizajn. No, imajte na umu da također mogu postojati prepreke za čišćenje ovog stila. Crni predmeti mogu pokazati više prašine i otisaka prstiju. Umjesto crnog ili bijelog dekora, radije odaberite namještaj neutralne bež boje.

3. Previše drangulija

Znamo da te figurice, okviri za slike, svijeće, kolekcionarski predmeti i druge eklektične drangulije mogu imati veliku vrijednost, ali njihovo čišćenje može predstavljati glavobolju. Ako su vaše police, stolići za kavu ili ormarići zasićeni raznim predmetima, oni mogu zatrpati vaš dom i postati magneti za prašinu. Kada u kući ima mnogo stvari, ima više stvari koje treba premještati da se iza i ispod obriše prašina. Kako biste pojednostavili svoju rutinu čišćenja, vaše omiljene predmete stavite u zatvoreni ormarić, gdje se i dalje mogu izložiti, ali su izvan opće cirkulacije zraka te na taj način smanjujete količinu prašine.

4. Tepisi u kupaonicama

Možda je iznenađujuće, ali postoje domovi koji još uvijek imaju tepih u kupaonici. Ako ništa drugo, iz očitih razloga, bilo bi korisno barem ukloniti tepih oko WC-a. Nehigijenski je, lako ga je oštetiti i plodno je tlo za bakterije i plijesan.

5. Bijeli dlakavi tepih

Kao i bijeli namještaj, bijeli tepih s vremenom gubi boju i teško ga je održavati. Kad je još i čupav, teže je ukloniti mrlje s njega, a također može lako sakriti naušnice i druge manje dragocjenosti koje se zahvate u usisavaču prilikom čišćenja.

6. Bijele pločice

Iako bijeli pod može biti privlačan, stalni je izazov održavati ga u vrhunskom stanju iz dana u dan. Koliko god lijepe bile, bijele pločice pokazuju svaku dlačicu i mrlju prljavštine na sebi i ne izgledaju čisto i svježe dugo nakon čišćenja.

7. Klizna staklena tuš vrata

Još jedna poteškoća kod čišćenja kupaonice koju treba izbjegavati su klizna staklena tuš vrata, koja mogu uštedjeti prostor i spriječiti curenje vode, ali imaju nedostatke u čišćenju. Ona su nevjerojatno teška za čišćenje i na njima se nakuplja plijesan.

8. Mramorne ploče

Iako su mramorne ploče veliki hit u uređenju, neki stručnjaci kažu da njihovo čišćenje može biti izazov. Za razliku od drugih materijala, mramor je nježan i porozan. Zbog toga je skloniji ogrebotinama, mrljama i oštećenjima. Ako mramorne ploče postanu previše zamrljane i ne može ih se spasiti, njihova je zamjena također prilično skupa.

9. Jastuci, pokrivači i deke od umjetnog krzna

Iako umjetno krzno može biti mekano, toplo i općenito lijepa vrsta materijala za ušuškavanje, ove dodatke također može biti teško čistiti i održavati. Umjetno krzno lako skuplja prašinu i druge ostatke. Mrvice hrane, dlake kućnih ljubimaca i čestice prašine zapnu između vlakana i ne odvajaju se lako čak ni ako ih operete.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video