Vijesti / Životni stil

FITNESS STUDIO FITLIFE

VIDEO Urinarna inkontinencija i vježbanje

VIDEO Urinarna inkontinencija i vježbanje
Fitness studio FitLife

Zbog sjedilačkog načina života, sve je više žena koje imaju problem otjecanja mokraće onda kada to ne žele. Urinarnu inkontinenciju dijelimo najčešće u dvije osnovne vrste, a to su stresna i urgentna. Stresna inkontinencija je kada se tijekom naglog pokreta, skoka, trčanja, dizanja velikog tereta ili kihanja, stvara pritisak na mokraćni mjehur te češće pogađa žene s više poroda, teških vaginalnih poroda i onih s prekomjernom tjelesnom težinom. Urgentna inkontinencija kod koje je poriv za mokrenjem iznenadan i neodgodiv, a često mokraća sama pobjegne i prije nego žena stigne do wc-a. urgentna inkontinencija je često izazvana hladnoćom, hodanjem bosih stopala, šumom vode…

Borba protiv urinarne inkontinencije je vježbanje i aktivan način života, a ako dođe do teških stanja, tada je jedini izlaz operativni zahvat, kojeg, sigurna sam nitko od nas ne želi. Jačanje zdjelice i zdjeličnog dna je od ključne važnosti, a tu spada i područje kukova i kralježnice, kao kompletan dio core-a.

Trening bi trebao biti sastavljen tako da primarno jača mišiće trbuha, leđa, stražnjice i nogu bez nepotrebnog naprezanja i stresa. Polako, sigurno i učinkovito stižite do cilja. Imajte na umu da je cilj daleko, ali svakim treningom bliže. To su stanja koja zahtijevaju ozbiljan rad, disciplinu i kontinuitet.

U videu možete pogledati vježbe koje bez nepotrebnog stresa na lokomotorni sustav, jačaju mišiće centralnog dijela tijela, bore se protiv raznih loših stanja, a između ostalog i urinarne inkontinencije.

Budite uporne, marljive i ustrajne jer to je jedini ispravni put do zdravog i čvrstog tijela. Ukupno je u videu osam vježbi, radite svaku po deset ponavljanja u pet krugova, ali budite sigurni da ih dobro izvodite.

picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video