Vijesti / Životni stil

JESTE LI ZNALI?

Znate li za što sve u kućanstvu možete koristiti obični sapun?

Znate li za što sve u kućanstvu možete koristiti obični sapun?
Ilustracija

Osim što lijepo miriši, vrlo je zgodan i učinkovit pomagač u domaćinstvu.

Stručnjakinja za čišćenje, koja je na Instagramu poznata i kao Kraljica čistoće, na Instagramu je otkrila kako koristiti obični sapun za čišćenje kuće i kućanskih predmeta. Osim što lijepo miriši, vrlo je zgodan i učinkovit pomagač u domaćinstvu. Ovo su samo neki od brojnih problema koje tvrdi sapun rješava u tren oka, piše Express.

Stručnjakinja za čišćenje kaže da se sapun može naribati i staviti u male mrežaste vrećice, a zatim te vrećice možete staviti u kofere, ladice, spavaće sobe ili objesiti u ormare. Tako će mjesta gdje ga stavite uvijek lijepo mirisati. Možete ga staviti i u tenisice koje ispuštaju neugodne mirise kako bi mirisale svježije, ali ne zaboravite iščetkati sapun prije nego što ih ponovno obučete.

Od naribanih komadića sapuna može se napraviti tekući sapun koji možete iskoristiti ako vam ponestane deterdženta za rublje. Stavite oko dvadeset grama sapuna u bocu s oko 150 mililitara tople vode i dobro protresite. Nakon što odstoji oko sat vremena, možete ga koristiti za pranje.

Sapun se može koristiti i za odljepljivanje patentnog zatvarača. Sve što trebate je prijeći komadom sapuna izravno po patentnom zatvaraču na hlačama, kako biste ga ga odlijepili u samo nekoliko sekundi. Osim toga, sapun možete koristiti i za zamagljena ogledala. Utrljajte ga preko suhog ogledala, a zatim ispolirajte krpom od mikrovlakana.

Njezina objava prikupila je nekoliko tisuća pregleda, a brojni korisnici su joj zahvalili na savjetima. "Zanimljivi trikovi, isprobat ću", napisala je jedna korisnica. Druga je dodala: "Ove iste savjete mi je rekla moja baka i stvarno djeluju!"

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video