Vijesti / Životni stil

DOBRO JE ZNATI

Stručnjaci savjetuju: Pospremite ovih 6 stvari kada vam gosti dolaze!

Stručnjaci savjetuju: Pospremite ovih 6 stvari kada vam gosti dolaze!
Ilustracija / Pixabay

Slijedite ove savjete kako bi se vaši gosti osjećali što ugodnije...

Priprema za društvo, odnosno goste, obično se odnosi na ono što im stavljamo na raspolaganje; odličnu hranu, piće i udobna sjedala. No, radi se i o onome što nemamo vani, a što će njihovo vrijeme učiniti ugodnijim. Od mogućih opasnosti od spoticanja do privatnih papira, postoje neki predmeti za koje stručnjaci kažu da ih je najbolje pospremiti kad dođu gosti, piše Best Life.

Cipele: Prilično je uobičajeno izuvati cipele kad ulazimo u kuću, ali to izgleda neuredno i također predstavlja opasnost od pada. "Odlaganje cipela ne samo da čini vaš dom urednijim i organiziranijim, već može pomoći i u stvaranju sigurnijeg okruženja smanjenjem opasnosti od spoticanja", kaže Virginia Frishkorn, osnivačica platforme za planiranje zabava Partytrick. Odvojite trenutak i spremite te cipele u ormar prije nego gosti dođu. Ili postavite stalak za cipele gdje se gosti također mogu staviti vlastite cipele.

Igračke: Govoreći o opasnostima od spoticanja, dječje igračke mogu predstavljati upravo to. "Kao roditelj malog djeteta, volim se pobrinuti da igračke budu pospremljene i stavljene na svoja mjesta", kaže Rachel Riederman, stilistica hrane, fotografkinja i autorica knjige Once Upon a Rind in Hollywood. "Ne pokušavam izbrisati činjenicu da ovdje živi mala osoba koja posjeduje mnogo igračaka. Želim osigurati da se moji gosti mogu slobodno kretati prostorom bez spoticanja o male predmete."

Stvari za kućne ljubimce: Poput djece, kućni ljubimci imaju krevete i igračke koje mogu stvarati nered i biti potencijalna opasnost. "Uklanjanje krevetića za kućne ljubimce ili igračaka kada dođu gosti ne samo da poboljšava ukupnu čistoću vašeg doma, već daje i uglađeniji, uzdignutiji izgled koji se gostima može činiti ugodnijim", kaže Frishkorn. Pohranjivanje ovih predmeta i njihovo stavljanje izvan vidokruga također sprječava sve potencijalne sigurnosne opasnosti kao što su spoticanje ili gušenje ako vaši gosti imaju malu djecu koja se lako mogu uvući u stvari.

Žice: Zbog telefona, tableta i računala imamo žica i kabela posvuda. Možda čak držimo centraliziranu stanicu za punjenje u našem domu s raznim punjačima koji su svi organizirani na jednom mjestu. To nam olakšava život, ali također zauzima prostor na pultu kada su gosti dođu. "Potpuno je  u redu imati dostupne stanice za punjenje za svakodnevni život, ali kada imate društvo, brzo isključite utikač i premjestite ga u ladicu ili sobu koju gosti neće vidjeti kako biste oslobodili nešto prostora", kaže Chantelle Hartman Malarkey, dizajnerica interijera, kućna kuharica i gostovanje stručnjaka za estetiku. Ovo odmah čini da vaše radne ploče izgledaju veće i čišće.

Namirnice: Dogodi se da morate istrčati i kupiti neke namirnice u zadnji čas. Možda ste trebali nešto za predjela ili ste se morali opskrbiti sokom i limetom za koktele. Pobrinite se da svi ti predmeti ne stoje samo na radnoj plohi kad gosti stignu, osobito kvarljivi. "Ovo zauzima prostor u kuhinji i vizualno je čini kaotičnijom. Odvojite minutu da pospremite te predmete i uštedite prostor na pultu!" rekao je Hartman Malarkey.

Pošta i papiri: Pošta dolazi gotovo svaki dan, a mi nemamo uvijek vremena sortirati sve te račune i oglase. "Tako je lako zgrabiti poštu i baciti je na kuhinjski pult", primjećuje Hartman Malarkey. Ali kada gosti stignu, ta ogromna hrpa baš i nije lijep prizor. "Razmislite o spremniku za poštu... koji se može nalaziti u kućnom uredu, na pomoćnom stoliću ili čak u ladici", dodaje Hartman Malarkey. Baš kao što ne želimo da naša pošta bude vani svima na uvid, ne želimo ni razne dokumente. Bez obzira radimo li na računima ili porezima, ili imamo druge privatne papire u blizini, sve ih sklonite.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video