krumpirići

Želite li ispeći domaći čips od krumpira? Donosimo vam jednostavan recept

Ilustracija

U svega samo minuta imat ćete ukusne slane grickalice kojima sami možete birati začinjenost i debljinu

Pravljenje domaćeg čipsa od krumpira jednostavno je i zabavno, a
sve što vam je potrebno sigurno već imate kod kuće. Priprema ne
traje dugo, a možete eksperimentirati sami te dodavati još okusa
ili mijenjati debljinu čipsa, piše AllRecipes.

Sastojci:

4 srednja krumpira, oguljena i tanko narezana
3 žlice soli
1 litra ulja za duboko prženje

Priprema:

1. Dok režete krumpir, kriške stavljate u veliku zdjelu hladne
vode. Ocijedite ih i isperite, a zatim posudu napunite vodom i
dodajte sol. 
2. Pustite da se krumpir namoči u slanoj vodi najmanje 30
minuta. Ocijedite, zatim isperite i ponovno ocijedite.
3. Zagrijte ulje na 185 stupnjeva Celzijusa, a zatim kriške
krumpira pržite u manjim serijama.
4. Kad počnu dobivati ​​zlatnu boju, izvadite ih i ocijedite na
papirnatim ručnicima. Nastavite dok se sve kriške ne
isprže.
5. Po želji začinite sa solju.

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije