Vijesti / Životni stil

kućanski poslovi

Zbog ovih se kućanskih poslova najviše parova svađa, potvrdilo istraživanje

Zbog ovih se kućanskih poslova najviše parova svađa, potvrdilo istraživanje
Ilustracija

Nije čudno da su mnogi frustrirani svojim partnerima kada se provlače s kućanskim poslovima ili ih ne rade dobro.

Uf, kućanski poslovi. Oni su prokletstvo našeg postojanja. S njima nikad nisi gotov i nikada nema kraja. Čim izvadite kantu za smeće, ona se ponovno počinje puniti, a čim operete posuđe, nakuplja se još više. Stoga, nije ni čudo da su mnogi frustrirani svojim partnerima kada se provlače s kućanskim poslovima ili ih ne rade dobro.

Jedna od šest osoba izjavila je da bi raskinula vezu s drugom osobom zbog kućanskih poslova. Postotak je bio viši među osobama u dobi od 18 do 25 godina (31%) u usporedbi s osobama u dobi od 35 do 44 godine (21%), prema istraživanju na 1500 Britanaca, prenosi Metro.

Ali, koji poslovi uzrokuju najviše svađa među parovima? Nevjerojatnih 55% Britanaca reklo je da je generalno pospremanje kuće glavna točka problema. Pranje posuđa bio je sljedeći glavni uzrok svađa s 35% Britanaca koji su rekli da ribanje tanjura uzrokuje mnogo problema.

Čišćenje WC-a i vađenje kanti za smeće zauzeli su treće mjesto, izazivajući svađe kod 30% parova. Ali, nije ni čudo što se parovi svađaju. Zasebna studija u Journal of Family Psychology otkrila je da pospremanje kad se vratite kući nakon dugog dana zapravo sprječava tijelo da smanji razinu kortizola (hormona stresa) zbog čega se možemo osjećati nervozno.

A, prema drugoj anketi koju je proveo Hammond’s Fitted Furniture u kojoj je sudjelovalo 2000 Britanaca, tu frustraciju zbog kućanskih poslova najviše osjećaju žene, a njih 54% vjeruje da se one brinu za sve kućanske poslove. To potvrđuje najnovija anketa koju je proveo Tapi Carpets & Floors, koja je pokazala da jedna od tri žena ne vjeruje da su poslovi ravnomjerno raspodijeljeni.

Međutim, 38% muškaraca ne slaže se s tim i vjeruju da oni rade jednako kao i njihove žene. Ostali kućanski poslovi koji uzrokuju sukobe su čišćenje kade, usisavanje, čišćenje tuša te punjenje i pražnjenje perilice posuđa.

Top deset kućnih poslova koji uzrokuju svađe:

Generalno pospremanje – 55%
Pranje posuđa – 35%
Čišćenje toaleta – 30%
Iznošenje kanti – 30%
Čišćenje kupaone – 24%
Usisavanje – 22%
Čišćenje tuša – 22%
Punjenje i pražnjenje perilice posuđa – 20%
Pranje rublja – 20%
Mijenjanje posteljine – 20%

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video