Vijesti / Životni stil

obitelj i veze

Žena se požalila: 'Izluđuju me česti posjeti muževe rodbine, razmišljam da se zbog njih razvedem'

Žena se požalila: 'Izluđuju me česti posjeti muževe rodbine, razmišljam da se zbog njih razvedem'
Ilustracija

Boji se, dodala je, da će oni na kraju uzrokovati i da se razvede od supruga, najviše zašto što ne može podnijeti njihove dugotrajne posjete.

Nedavno se jedna žena na portalu Slate.com anonimno požalila terapeutkinji na rodbinu svog supruga za koju kaže da joj, premda ih voli, stalno uzrokuje probleme, točnije unosi razdor u njen odnos s mužem.

Boji se, dodala je, da će oni na kraju uzrokovati i da se razvede od supruga, najviše zašto što ne može podnijeti njihove dugotrajne posjete svaka dva mjeseca koji traju i po desetak dana... Ostaju tako dugo, piše ona, jer putuju s jednog kraja SAD-a na drugi, kako bi proveli vrijeme s parom i njihovim malim djetetom. 

"Osim što dođu k nama svaka dva mjeseca, ne vole putovati zajedno pa se izmjenjuju u boravku kod nas. Mom je mužu to u redu i ne shvaća što meni smeta, a da je po njihovom, dolazili bi i češće", ispričala je.

Ipak, takav angažman njoj, objašnjava, nikako ne odgovara i čini ju jadnom. "Volim ih, ali oni su svi od reda nevjerojatno zahtjevni gosti, s mnogo međusobnih nesuglasica. Njihovi posjeti na kraju uvijek podrazumijevaju i stalne svađe između mene i muža, a, a ta mi je razina stresa zastrašujuća", objasnila je. Na kraju se kad oni odu, priznaje, osjeća fizički i psihički iscrpljeno, što traje još danima nakon što odu; a čim se oporavi dođe vrijeme nekog idućeg posjeta...

"Kada se tome doda stres zbog djece, financija, nedavna promjena posla i bolest, ja sam na točki pucanja", rekla je, a najveći je problem u tome svemu, smatra, to što njen suprug ne želi ništa poduzeti u vezi čestih posjeta njegove rodbine, premda im uništavaju brak i više je puta tražila njegovu pomoć. Umjesto toga, on joj govori kako bi se sama trebala s njima suočiti i reći im što ju muči, no ona ne misli da bi to bilo u redu. 

"Trenutno mislim da bih se samo zbog toga mogla razvesti od njega, da sačuva, svoj zdrav razum, no volim svog muža i ne želim da se to dogodi", zaključila je. Kolumnistica i terapeutkinja Allison Price napisala je da se slaže kako nije na njoj da s njima razgovara, te da bi njezin muž trebao biti taj koji će sve reći svojoj rodbini.

"Razgovarajte s njim i zamolite ga da se nađete 'na pola puta' i da im, ako im već ne želi reći da ne dolaze, kaže barem da prorijede svoje posjete i usklade ih s vašim potrebama", kaže Price. Osim toga, ženi je savjetovala i da razmisli o terapiji, budući da ju je doživjela kao jako tjeskobnu, kao i da mužu otvoreno prizna da su stvari za nju postale toliko loše da razmišlja o razvodu.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.