Vijesti / Životni stil

vešmašina

Preko noći ste ostavili mokar veš pa perilica ima neugodan miris? Riješite ga se sa samo dva sastojka

Preko noći ste ostavili mokar veš pa perilica ima neugodan miris? Riješite ga se sa samo dva sastojka
Ilustracija

Rješenje je jednostavno.

Influencerica i 'guru čišćenja' Babs otkrila je što vam može pomoći da se riješite neugodnog mirisa iz veš mašine.

"Jeste li ikada zaboravili izvaditi rublje i preko noći ga ostavili mokrog u perilici rublja; pa idući dan shvatili da se cijela perilica usmrdjela?", pita Babs ona na svom Instagram računu i@brunchwithbabs, gdje ima čak  2,3 milijuna pratitelja.

Rješenje je, kaže, jednostavno, a trebati ćete samo dva proizvoda koja svi imaju kod kuće; limun i pastu za zube. Nakon što iz svoje veš mašine izvadi hrpu rublja, autorica u bubanj prepolovi limun na pola i očisti ga od sjemenki, a onda na svaku polovicu istisne malo paste za zube.

Kad je to napravila, limun namazan pastom ubaci u bubanj. "Treba vam otprilike jedna čajna žlica paste", kaže ona i objašnjava da, nakon što ste ubacili limun s pastom, perilicu pokrenete na pola brzog ciklusa pranja (ako nemate tu opciju, može i na neki brzi ciklus). 

"Možete kupiti neko od skupih sredstava za čišćenje perilice, ili možete ovako napraviti vlastito", poručuje Bans u svom videu koji je na Instagramu prikupio više od 91.000 lajkova korisnika. "Djeluje! Kako znaš sve te stvari Babs?!?", piše jedna osoba u komentarima. "Genijalno! Upravo sam to napravila i tako dobro miriše!", dodaje druga. "Ja sam sve drugo isprobala, ništa nije pomagalo, a ovo stvarno djeluje", zaključila je treća, a prenio The Sun.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video