Vijesti / Životni stil

PRIPAZITE!

Veterinar upozorio: 'Nemojte da pas u kući nosi ogrlicu jer to može imati ozbiljne posljedice'

Veterinar upozorio: 'Nemojte da pas u kući nosi ogrlicu jer to može imati ozbiljne posljedice'
Ilustracija

Dobro je znati...

Veterinar je otkrio opasan razlog zašto vlasnici pasa ne bi trebali držati ogrlice na svom ljubimcu dok su u kući. Kućni ljubimci bi trebali nositi ogrlicu s imenom i adresom vlasnika kada su na javnom mjestu, ali mnogi vlasnici imaju naviku ostavljati tu ogrlicu na svojim psima i kada su kod kuće. Međutim, traumatično iskustvo koje je doživio 14-mjesečni zlatni retriver dovelo je do upozorenja veterinara, prenosi The Sun.

Naime, tom je psiću je bila potrebna hitna pomoć nakon što je uspio zavrnuti ogrlicu i skoro se ugušio. Glasnogovornik Royal Vista Vetsa u Coloradu, rekao je: 'Opasnost od davljenja pasa koji se igraju dok nose ogrlice skrivena je opasnost za koju mnogi vlasnici kućnih ljubimaca ne znaju, ali to je priča koju često čujemo u našim klinikama hitne pomoći. Srećom, psić Percy dobro se oporavlja nakon što je proveo neko vrijeme na našoj jedinici intenzivne njege. Njegovi brižni vlasnici dopustili su nam da podijelimo njegovu priču kako bismo zaštitili druge ljubimce'.

Percy se igrao kada mu je ogrlica zapela, uspaničio se i dok se okretao pokušavajući pobjeći, izazvao je stezanje ogrlice oko vrata. Glasnogovornik je dodao: 'Srećom, vlasnik pasa je brzo primijetio da nešto nije u redu i uspio je osloboditi Percyja prije nego što je izgubio svijest'. Percy je hitno odvezen obiteljskom veterinaru i podvrgnut je liječenju od strane tima hitne pomoći jer se borio s disanjem, obilno je slinio i bio je jako uznemiren.

'Radiografije su pokazale da Percy ima tekućinu u plućima - ili nekardiogeni plućni edem - koji je uzrokovan vremenom koje je proveo boreći se s disanjem', dodaje glasnogovornik, 'Lijekovi protiv bolova i potpora kisikom brzo su pomogli Percyju da ugodnije diše dok je njegovo tijelo radilo na oporavku od tog iskustva. Srećom, Percyjeva priča ima sretan kraj, ali da njegovi vlasnici nisu bili tamo da interveniraju, moglo je završiti tragično'. Veterinar je savjetovao da psi ne bi trebali nositi ogrlice ako se igraju s drugima bez nadzora.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video