Vijesti / Životni stil

prehrana

Često imate migrene? Ovo bi mogao biti iznenađujući razlog zašto

Često imate migrene? Ovo bi mogao biti iznenađujući razlog zašto
Ilustracija / Pixabay

Većinu vremena migrene prepisujemo je stresu. No, što ako to nije jedini razlog?

Većina nas drhti čak i na dašak simptoma migrene. Uostalom, ne samo da nas migrena čini bolesnima, ona uzrokuje ekstremnu bol i tjera nas da živimo u mraku, a može trajati i do 72 sata. Većinu vremena prepisujemo je stresu. No, što ako to nije jedini razlog? Prema novom istraživanju Lloyds Pharmacyja, prehrana bi mogla igrati značajnu ulogu u pojavljivanju migrene, prenosi Metro.

I, nažalost, možda ćete se morati oprostiti od svoje svakodnevne dijetalne Cole jer bi umjetni zaslađivači poput aspartama (koji se nalazi u dijetalnim proizvodima i pićima bez šećera) mogli biti potencijalni okidač. Istraživanje pokazuje da nevjerojatnih 89% ispitanih ljudi nije bilo svjesno da zaslađivači mogu biti krivac za njihove iscrpljujuće glavobolje. Dakle, možda se umjesto njih držite dobre, stare vode.

Ako ste već znali za zaslađivače, onda bi ovaj okidač mogao biti malo više iznenađujući. Neki od naših omiljenih čipseva kao što su Doritos i Pringles, kao i kineska hrana i mješavine začina, također bi nam mogli uzrokovati migrenu.

Neka hrana i pića koja sadrže umjetna sladila:

Kečap
Kruh od cjelovitog pšeničnog zrna
Preljev za salatu
Grčki jogurt
Granola
Žvakaće gume bez šećera
Coca Cola
Smrznuti deserti
Čaj
Instant kava
Želatina bez šećera
Slatkiši bez šećera
Aromatizirani sirupi od kave
Džemovi i namazi bez šećera

Koje namirnice će spriječiti migrene? Nije potrebno spominjati da će izbjegavanje teško prerađene hrane uvijek biti od koristi vašem zdravlju, ali prema Lloyds Pharmacy sljedeća hrana može pomoći u smanjenju migrene:

Lisnato povrće - kao što je kelj, špinat, kupus, zelena salata, cikla i raštika - bogato je folatom (vitaminom B9 ili folnom kiselinom) koji može pomoći u smanjenju vjerojatnosti migrene.

Hrana bogata omega-3 masnim kiselinama smanjuje upalu, a time i glavobolju. Stoga u svoju košaricu ubacite ribu, laneno sjeme i chia sjemenke.

Dijeta s niskim udjelom masti i natrija također može biti korisna kada pokušavate spriječiti migrene. Stoga bi manje slane hrane i izbjegavanje masnih komada mesa, kobasica, pita, vrhnja, maslaca, keksa i kolača moglo pomoći.

Dr. Neel Patel, liječnik opće prakse, rekao je: 'Iako se okidači za migrene mogu uvelike razlikovati od osobe do osobe, može biti potrebno nekoliko pokušaja i pogrešaka da se utvrdi koja je hrana odgovorna, osobito ako niste svjesni hrane i pića koji bi mogli biti problematični za vas. Preporučujemo vođenje dnevnika prehrane koji vam može pomoći da prepoznate obrasce i okidače za migrene. Ako sumnjate da određene namirnice dovode do simptoma, pokušajte ih neko vrijeme eliminirati iz prehrane kako biste vidjeli hoće li se poboljšati'.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video