Vijesti / Životni stil

TRENING S IVANOM POSAVEC

VIDEO Gibanje kao osnovni čovjekov obrazac i nužnost

VIDEO Gibanje kao osnovni čovjekov obrazac i nužnost
Privatna arhiva

Osnovna čovjekova potreba je gibanje odnosno kretanje, a u ovom trenutku ne postoji važniji projekt od ulaganja u zdravlje, obzirom da smo svjedoci sve većeg porasta bolesti modernog doba

Mlađe generacije ne znaju pravilno hodati, hraniti se i generalno postoji problem. Išijasi, bolesti srca i krvožilnog sustava, pretilost, psihičke bolesti, masnoće i dr. nisu ništa novo i gotovo smo svakodnevno svjedoci sve većeg broja obolijelih. Zdrave navike je potrebno povremeno uvoditi u naš i život naše djece jer svaki prenagli i prerigorozan prijelaz, može rezultirati vraćanjem na staro, a to ne želite. Stoga je važno krenuti polako, bez previše očekivanja i s puno optimizma, -iz dana u dan! 

Zdravom prehranom, povremenim boravkom u prirodi, na suncu i vježbanjem ćete, uz dugotrajnu naviku, ostvariti i rezultate, a u vidu boljeg i ljepšeg izgleda i osjećaja veće vrijednosti. Vježbanjem ne jačamo samo lokomotorni sustav, a to je sustav za pokretanje, već jačamo i cijeli unutarnji organizam. Što je snažniji to je i otporniji na pojavu raznih degenerativnih bolesti, pa tako i virusa koji trenutno haraju. Također, ovo nije samo fizička aktivnost već i psihička, još jedna važna stavka u zdravlju. Tako govorimo o kompletnom psihofizičkom zdravlju.

Izbacite gnjev i stres iz sebe, osjećajte se bolje, puni energije i spremni na sve izazove.

TRENING – napravite 5-7 serija, ako kod kuće nemate girju, jedna bučica također može poslužiti kao vanjsko opterećenje.

Mrtvo dizanje girjom x20
Sklek x10
Zamah girjom x30
Upor tap suprotni dlan rame x20
RDL jednonožni girjom x10/10

picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video