Vijesti / Životni stil

čuvanje hrane

Paukove u vaš dom privlače ove pogreške koje skoro svi rade

Paukove u vaš dom privlače ove pogreške koje skoro svi rade
Ilustracija

Prva stvar koju trebate učiniti kako biste se riješili pauka je osigurati da su sve namirnice dobro zatvorene.

Nitko ne želi paukove u svom domu, pogotovo ne u kuhinji, gdje jedete i pripremate hranu. Međutim, može biti teško protjerati ih zauvijek zbog činjenice da se lako skrivaju i mogu napraviti svoje mreže gotovo bilo gdje, piše House Digest, prenosi Net.hr

Srećom, postoji način da se riješite pauka, a to je vođenje računa o vašim kuhinjskim navikama. Umjesto da hranu ostavljate na pultu, uvijek je dobro čuvajte u zatvorenoj posudi ili u hladnjaku.

Možda se to čini prelagano, no morate imati u vidu da skladištenje hrane može puno pomoći kada se radi o raznim životinjama i kukcima. Druge stvari koje radite, također mogu privući paukove u vašu kuhinju, primjerice, ostavljanje mrvica nakon obroka i nebacanje smeća onoliko često koliko biste trebali.

Ti mali čimbenici mogu uzrokovati veliki problem s paukom, ali uvođenje samo nekoliko promjena moglo bi brzo iskorijeniti vaš jezivi problem.

Prva stvar koju trebate učiniti kako biste se riješili pauka u kuhinji je osigurati da su sve namirnice dobro zatvorene kada se ne koriste. Čak i hranu koju je normalno imati vani, poput voća, treba pokriti ili staviti u hladnjak.

Iako paukove nužno ne privlači vaša hrana, privlače ih kukci koji izlaze u potragu za njom. To zatim dovodi do problema s kukcima i paukovima, nešto što svakako želite izbjeći.

Isto vrijedi i za otvorene kante za smeće. Naime, ono nije primamljivo ni vama ni paukovima, ali jeste muhama koje će, pogađate, paucima biti ukusan obrok. Redovito praznite smeće i držite ga u kanti sa zatvorenim poklopcem.

Možda niste svjesni, ali ponekad večernji snack za sobom može ostaviti trag mrvica. Iako pauci neće grickati vaše ostatke hrane, oni će se skrivati ​​čekajući insekte, poput mrava, koji će biti oduševljeni što su si pronašli obrok. Osim toga, pometite nakon jela. Čak i najmanje mrvice mame gladne mrave, a i pauci će stalno biti u potrazi za svojim sljedećim obrokom.

Čak i ako spremite svu hranu, provjerite ima li mrvica, pometete i iznesete smeće redovito, još uvijek možete pronaći pauke u kuhinji, a u tom slučaju morat ćete isprobati dodatne metode kako biste ih se riješili.

Ako ne želite nauditi paukovima, pokušajte koristiti eterično ulje paprene metvice kao sredstvo odvraćanja. Njen miris je dovoljno odvratan paucima da neće ni pokušati ući u vašu kuhinju, ali ne bi im trebao nauditi.

Ulje možete staviti u bočicu i raspršiti po kutovima i ulaznima vaše kuhinje ili staviti nekoliko kapi na vatu te to nanijeti na ta ista mjesta. Imajte na umu da je ulje paprene metvice otrovno za kućne ljubimce, pa držite pse ili mačke podalje od kuhinje.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video