Grad Varaždin

U centru Varaždina postavljene nove košarice za odvojeno prikupljanje otpada

Nove košarice bit će postavljene na 26 lokacija u gradu.

U utorak. 20. kolovoza 2024. godine, u centru grada Varaždina započelo je postavljanje novih košarica za odvojeno prikupljanje otpada u što su se uvjerili i zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković zajedno sa direktorom Čistoće Zoranom Svetecom. Na ukupno 26 lokacija biti će postavljeni novi spremnici za odvojeno prikupljanje otpada koji će omogućiti da građani imaju dovoljno mogućnosti pravilnog odlaganja te tako Grad Varaždin sa gradskom tvrtkom Čistoća d.o.o. doprinosi boljem uređenju okoliša, ekološkoj održivosti i ukupnom održivom razvoju grada.

„Drago mi je da danas možemo predstaviti nove košarice za odvajanje otpada u samom centru Varaždina u staroj baroknoj jezgri. Grad Varaždin i naše komunalno poduzeće Čistoća zajedno sa našim sugrađanima radi na zelenoj tranziciji i prednjači u savjesnom odvajanju otpada, a to je pravi korak za budućnost ovog Grada“- rekao je Miroslav Marković te najavio da se uskoro otvara i sortirnica, prva u Hrvatskoj.

„Na 26 lokacija u centru grada postavljeni su novi spremnici za odvojeno prikupljanje otpada, a svaki spremnik je zapremnine 75 litara, sveukupno 225 litara po setu. U jedan spremnik prikuplja se papir, drugi je za plastiku, metal, staklo i višeslojnu ambalažu, a treći je namijenjen za ostali otpad. Odvoz će biti svaki dan, a u planu je i nabava električnih vozila kojima ćemo obilaziti svih 26 lokacija. S obzirom na povećan promet tijekom Špancirfesta, zasada ostaju sve košarice, a nakon Špancirfesta maknut ćemo dotrajale narančaste košarice.“ – izjavio je direktor Čistoće Zoran Svetec.

Ukupna cijena nabave novih košarica za odvojeno prikupljanje otpada iznosi 66.690,00 eura, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira u iznosu 17.420,00 eura.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije