Koncertni ured Varaždin

Prvi koncert 31. sezone Varaždinskog komornog orkestra

Ned
27
27. listopada
19:30
HNK u Varaždinu, Velika koncertna dvorana
Ulica Augusta Cesarca 1
Varaždin
događaj je prošao

Prava glazbena poslastica sa svjetski poznatim solistima.

Loading Događaji

U nedjelju 27. listopada u Velikoj koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu u 19.30 sati održat će se koncert Varaždinskog komornog orkestra povodom otvaranja 31. sezone.

Za svoj prvi pretplatnički koncert 27. listopada u 19:30 sati u Velikoj koncertnoj dvorani HNK, Varaždinski komorni orkestar pripremio je pravu glazbenu poslasticu sa svjetski poznatim solistima – Romanom Simovićem na violini i Milenom Simović na violi.

Roman Simović se nalazi na poziciji koncertmajstora Londonskog simfonijskog orkestra od 2010. godine. Svira na violini Antonia Stradivariusa iz 1709. godine koju mu je ustupio na korištenje Jonathan Moulds.  Djeluje kao solist, komorni i orkestralni glazbenik s vodećim svjetskim orkestrima i dirigentima, od Carnegie Hall-a u New Yorku do Centra umjetnosti u Seoulu. Gostujući je profesor na Кraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu, FMU u Beogradu i na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Violinistica i violistica zavidne svjetske karijere Milena Simović  diplomirala je i magistrirala violinu na beogradskom Univerzitetu za umetnost i muziku i Guildhall School of Music&Drama u Londonu. Violu je studirala u Zurichu kod Lawrenca Powersa. Svira na violini Giovanni Battista Rogeria iz 1680. i Paolo Antonio Testore violi iz 1740. godine. Cijenjena diljem Europe, Azije i Amerike, kao solistica koncertira uz najugledniji glazbenike današnjice.

Na programu su: Četiri godišnja doba Buenos Airesa djelo Astora Piazzolle, sjajna interpretacija tanga.

Benjamin Britten violi posvećuje djelo Lachrymae op.48., Capriccio Garestinensis varaždinskog skladatelja Anđelka Igreca niz je varijacija za gudače na popularnu varaždinsku pjesmu Ja sem Varaždinec.

Pretplatničke kartice  mogu se kupiti radnim danom u Koncertnom uredu, a bit će dostupne i na koncertu za svih 5 koncerata glazbene sezone. Pretplata je povoljna za umirovljenike, a učenici i studenti imaju na galeriji besplatan ulaz. Pojedinačne ulaznice mogu se kupiti na blagajni HNK u Varaždinu, cijena je 6 EUR.

Najnovije