Debrecinka, kranjska, hrenovka te dimljena - dedina u ponudi su ugostiteljstva Fakin iz Zagreba. Pogledajte što smo još istražili na 'licu mjesta'....
Istraživanje ponude hrane u Pan party zoni Stari
grad nakon sushija i langoša, nastavili
smo kod štanda koji rado posjećuju svi ljubitelji ‘malo jače’
hrane. Riječ je o kobasama koje su itekako omiljeno jelo u ovom
kraju.
Debrecinka, kranjska, hrenovka te dimljena – dedina u ponudi su
ugostiteljstva Fakin iz Zagreba.
– Sve ovo nabrojeno imamo u ponudi, a po želji možemo i prepeći
te staviti u pecivo uz dodatke kao što su kečap, senf, majoneza –
prepričao je zaposlenik.
No, priznajemo, za uho i oko najviše ‘zapinje’ dedina kobasica
koja se nudi i u XXL veličini.
Ipak, odlučila sam uzeti kobasu ‘normalne’ veličine,
stavljenu u pecivo uz dodatak senfa.
– Mnogi kažu da im je ova XXL prevelika, no ipak se dobro prodaje
– dodali su iz Fakina.
– Bitna je i kvaliteta, nije sve samo u veličini! – rekli
su prodavači i nastavili: – Naše su rađene od kvalitetnog
mesa, nisu premasne i kupcima se pretežno sviđaju.
Fakini inače svoje proizvode nude i u sklopu drugih
manifestacija, a prodaja na Špancirfestu zasad, kažu, ide
dobro.
– Do poslijepodneva i nema previše ljudi, no navečer ima
više posla. Vikend, kad prodaja ide najbolje, je bio super,
a kakav će biti idući, ne možemo znati, ovisi to i o vremenu –
rekli su.
Nakon čavrljanja došlo je na red i isprobavanje, a moje
(ne)stručno mišljenje jest da su dobrog teka, pomalo pikantnog,
zasitne, ali ne premasne i ne ‘padaju’ teško na želudac.
Dodajmo i ono što mnoge zanima: za dedinu kobasu izdvojit ćete 25
kuna, debrecinku, kranjsku i bavarsku kobasicu te hrenovku 20
kuna, a najskuplja je dedina kobasa u XXL veličini čija je cijena
30 kuna.