Srednjoškolci učili o važnosti darivanja krvi, muči ih nedostatak informacija

Na predavanju Gradskog društva Crvenog križa Novi Marof o dobrovoljnom darivanju krvi, pedesetak učenika završnih razreda Srednje škole u Novom Marofu – 3. P Srednje škole Novi Marof, 4. N Prve gimnazije Varaždin i 4. M Gospodarske škole Varaždin – mogli su čuti sve što je potrebno znati o tom, izuzetno važnom, humanom činu.

Jer, s obzirom da će uskoro napuniti 18 godina te postati punoljetnima, i sami će ući u kategoriju potencijalnih davatelja. Na tematskom su predavanju mogli čuti sve o tome što je uopće dobrovoljno darivanje, tko može biti darivatelj, zašto je potrebno darovati krv, kada, kako i gdje to učiniti, prava i pogodnosti koje ostvaruju darivatelji, te ih, nadaju se u GDCK-u – motivirati da i sami postanu darivateljima krvi.

Da su ovakva predavanja potrebna, moglo se vidjeti na kraju predavanja, kad su učenici postavili bezbroj pitanja i priznali da ih u cijelom procesu zapravo najviše muči nedovoljno informacija.

Jesu li se odlučili upisati u registar davatelja konkretno će moći pokazati već 16. studenoga, kad će se održati prva od dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi, planiranih za mjesec studeni u Novom Marofu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije