Brucošica Nora: Upisala sam FOI zbog njegove kvalitete, sad je na redu smještaj

Na Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu stigli su mladi iz cijele Hrvatske kako bi upisali prvu godinu studija. Svi su oni svojim rezultatima na Državnoj maturi zadovoljili uvjete upisa i sada su službeno brucoši.

Kao što se i moglo očekivati, ispred fakulteta vrvjelo je djevojkama i mladićima koji su odlučili svoje obrazovanje nastaviti na varaždinskom FOI-u.

U samom fakultetu također je velik broj studenata čekao na priliku da se upiše na FOI, a to je uključivalo mnoge korake, od šaltera do referade pa do studomata.

Devetnaestgodišnjak Darjan Baričević, njegov godinu dana stariji brat Vedran i devetnaestogodišnji Alen Perišić došli su iz Našica kako bi se upisali na željeni fakultet.

– Volim informatiku pa sam odlučio upisati FOI. Dodatni poticaj dobio sam od predstavnika s fakulteta, koji su me uvjerili da je baš FOI najbolji fakultet za mene – kazao je Darjan Baričević.

Osim programa studija, poticaj je bio i sam grad Varaždin, dodaje Darjan.

Nora Krstulović došla je iz Splita.

– Čula sam od prijatelja da je FOI jako dobar fakultet pa sam ga odlučila upisati. Najveći problem mi je sad smještaj, to moram riješti u kratkom roku – rekla nam je Nora.

Na naše iznenađenje, nismo baš lako pronašli nekog domaćeg.

Ipak, sreća nam se osmjehnula i pronašli smo Ninu Perić iz Varaždina.

– Zanimaju me poslovno-informacijski sustavi. Najvažnije mi je da naučim što je više moguće i na kraju, naravno, dobijem diplomu – zaključila je Nina.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije