FOTO: Najspretniji u vožnji bicikla mališani iz vrtića ‘Čira-čara’

U iščekivanju “14. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina”, koji se održava ovoga petka, 22. svibnja, na stadionu Sloboda s početkom u 16 sati, mališani su se proteklih dana u sklopu predolimpijskog tjedna natjecali u raznih disciplinama na nekoliko lokacija.

Tako je u ponedjeljak održana likovna radionica, dan kasnije teniski višeboj, dok su se klinci danas natjecali u spretnosti vožnje bicikla.

Natjecanje je održano u središtu grada, na Kapucinskom trgu, u jutarnjim satima. Predolimpijski tjedan nastavlja se sutra, u četvrtak, plivanjem na gradskim bazenima.

Iako je, naravno, najvažnije sudjelovati, ipak je ovo bilo natjecanje pa je red objaviti i rezultate.

Na biciklu najspretniji “čiračarci”

Danas u natjecanju vožnje spretnosti bicikla najboljima su se, u konkurenciji deset vrtića, pokazali mališani iz vrtića “Čira-čara”. Iza njih plasirali su se mališani iz vrtića “Panda”, a treći su bili polaznici vrtića “Trakošćanska”.

Glavni organizator svih događanja je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, a u natjecanje u vožnji spretnosti uključila se prometna policija Policijske uprave varaždinske.

Damir Bezak iz PU Varaždinske naglasio je da bez obzira što dobna skupna djece iz vrtića ne može samostalno sudjelovati u prometu kao vozači bicikla zanimljivo ih je vidjeti kako se oni već sada mogu snaći na poligonu.

– Kroz ove vježbe na poligonu želimo djeci pokazati i vještinu vožnje i uputiti ih na poneko pravilo koje će im koristiti za kasnije – izjavio je Bezak, dodajući da u ovoj vrsti natjecanja nije bitna brzina, već spretnost, kako bi se na pravilan način prošle zadane vježbe.

Erikovi aviončići pozitive

U sklopu likovne olimpijske radionice stotinjak mališana iz osam dječjih vrtića izrađivalo je “Erikove aviončiće pozitive”.

Time se željelo senzibilizirati mališane, njihove obitelji i širu javnost prema djeci koja zbog zdravstvenih razloga ne mogu provoditi djetinjstvo u igri i druženju s vršnjacima, već su osuđeni na boravak u bolnicama i liječenje. Jedan od tih mališana je i desetomjesečni Erik Fischer koji boluje od rijetke bolesti –
mukopolisaharidoze tip1 Hurler.

– Na ovaj način smo željeli pružiti podršku, i njemu i svoj ostaloj djeci koja se zbog zdravstvenih razloga nalaze u bolnicama i ne mogu polaziti vrtiće kao zadrava djeca – izjavila je Anica Sitar Dvorski, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga.

Stotinjak izrađenih aviončića s pozitivnim porukama “sletjet” će na tribine stadiona “Sloboda” finalnog dana Olimpijade u petak.

Mali tenisači iz šest dječjih vrtića

U utorak su mališani iz šest dječjih vrtića s područja grada Varaždina pokazali spretnost na teniskom poligonu koji su za njih osmisli treneri TK “Varteks”.

Upoznavanje mališana s osnovnim vještinama “bijelog sporta” već je dugogodišnja tradicija ovog olimpijskog festivala.

Olimpijski tjedan nastavlja se u četvrtak od 10 sati plivačkim natjecanjem na Gradskim bazenima Varaždin, a veliko je finale u petak od 16 sati na stadionu “Sloboda”, gdje će se mališani iz svih varaždinskih vrtića, ukoliko vremenska prognoza bude povoljna, natjecati u atletici i nogometu.

U slučaju lošeg vremena završnica “14. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina” bit će odgođena za ponedjeljak.

> U našoj fotogaleriji pogledajte kako je bilo danas na natjecanju u spretnosti vožnje bicikla

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije