Odbačena tužba protiv novinara Ivice Kruhoberca, nije sramotio Univerzal

Odbačena tužba protiv novinara Ivice Kruhoberca, nije sramotio Univerzal

Ivica Kruhoberec, varaždinski novinar i urednik, jučer, 24. listopada, nepravomoćnom presudom varaždinskog Općinskog suda oslobođen je optužbe za teško sramoćenje u produljenom trajanju, pišu Varaždinske vijesti.

Privatnu tužbu protiv Kruhoberca podnijeli su tvrtka Univerzal i njen suvlasnik Marijan Kovačić, a razlog su bili tekstovi objavljeni u Regionalnom tjedniku krajem 2013. i 2014. godine, a odnosili su se na rad Univerzalove Energane.

Varaždinske vijesti citirale su obrazloženje presude sutkinje Vanje Petrović.

– Novinar je prenosio informaciju i uvidom u opsežnu dokumentaciju koju je dostavila obrana, sud je ocijenio kako nije dokazano, odnosno ne može se zaključiti da je novinar radio s ciljem da naškodi časti i ugledu Univerzala. Iz objavljenih tekstova ne proizlazi ni da bi se moglo zaključiti da je novinar pisao na štetu Kovačića. On je, naime, pisao o političkim događajima budući da postoji pojačani interes za politiku. Pravo političara na privatnost uže je od prava na privatnost ostalih osoba – obrazložila je sutkinja Vanja Petrović nepravomoćnu presudu.

Kovačić je, navode Varaždinske vijesti, već najavio žalbu na presudu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije