Uskoro počinje suđenje u slučaju “Bazeni”

Na Županijskom sudu u Varaždinu uskoro bi, četiri godine od izbijanja afere, trebalo početi suđenje u slučaju “Bazeni”.

Optužnicom se bivšu ravnateljicu Gradskih bazena Varaždin Nataliju Žetko i zaposlenike te gradske tvrtke Željka Čengića, Ljiljanu Golić Domislović, Lidiju Kojdić, Nikolu Jozića i Velimira Mudrog tereti za zloupotrebu položaja i ovlasti, utaju poreza te krivotvorenje službene isprave.

Optužnica protiv okrivljenih na varaždinskom je sudu potvrđena prije pet mjeseci, a u međuvremenu su se petooptuženi Nikola Jozić i šestooptuženi Velimir Mudri nagodili s tužiteljstvom te su osuđeni na uvjetne zatvorske kazne u trajanju od pet, odnosno osam mjeseci.

Na optuženičkoj klupi će se tako na početku suđenja sredinom svibnja naći Žetko, Čengić, Golić Domislović i Kojdić. Na sudu je održano i pripremno ročište na kojem su tužiteljstvo i odvjetnici optuženik predložili dokaze koji bi se trebali provesti tijekom postupka.

Predloženo je ukupno 15-ak svjedoka, a odvjetnik Natalije Žetko predložio je i da se provede i medicinsko vještačenje.

– Moja klijentica je tijekom inkriminirajućeg razdoblja često bila na bolovanjima zbog lošeg zdravstvenog stanja, a medicinskim vještačenjem želimo utvrditi je li zbog toga uopće mogla imati kontrolu nad događanjima u tvrtki – rekao nam je odvjetnik Mario Sokač.

Prvooptužena Žetko i ostali optuženici terete se za malverzacije sa studentskim ugovorima i naplatom usluga Gradskih bazena bez evidentiranja u registar kasama teške više od 1,5 milijuna kuna pri čemu je državni proračun oštećen za gotovo 600 000 kuna.

Na pripremnom ročištu Žetko se izjasnila da nije kriva za ono što joj se stavlja na teret dok su se ostali optuženici izjasnili djelomično krivima po nekim točkama optužnice.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije