optužnica

Podignuta optužnica protiv HDZ-ovca iz Međimurja, terete ga za prijetnje smrću Željku Posavcu

Josip Novak rekao je Posavcu da zna da njime upravljaju Milanović i Putin.

Prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu, općinski vijećnik HDZ-a u Općini Sveti Juraj na Bregu prijetio je 16. veljače načelniku Općine Petrijanec Željku Posavcu, piše List Međimurje.

– Okrivljeni Josip Novak s prebivalištem u Frkanovcu, u cilju da ustraši Željka Posavca, načelnika Općine Petrijanec, revoltiran zbog organizacije prosvjeda nazvao je na njegov mobilni telefon. U razgovoru mu se zagrozio riječima da je meta i da ga treba ukloniti, da zna da ima dvoje djece i gdje je vrtić, što je kod njega izazvalo osjećaj straha i bojazni za vlastiti život – stoji u optužnici protiv Josipa Novaka.

Posavec je Listu Međimurje potvrdio da je on osoba iz optužnice koja je dobila prijetnje.

– Kao načelnik koji se bavi javnim poslom spreman sam na kritiku. No ovdje me zabrinula i prestrašila činjenica koliko osobnih i poslovnih informacija o meni i mojoj obitelji ima osoba iz druge županije, koju ne poznajem niti sam ikad s njom razgovarao – rekao je.

Odvjetništvo Novaka tereti za kazneno djelo prijetnje i to njen kvalificiran oblik, a to je prijetnja usmrćenjem i to upućena službenoj osobi, u vezi s njenim radom i položajem.

Tužiteljstvo u optužnici navodi da je Novak kao osumnjičenik, u Policijskoj postaji Varaždin, iznio opsežnu obranu. Prilikom prvog ispitivanja pred državnim odvjetništvom u cijelosti je ostao kod svojih riječi.

– U bitnome je naveo da je ostvario kontakt sa Željkom Posavcem. Kazao je kako je motiv bila njegova (Posavčeva) konferencija za medije kojom je iskazivao nezadovoljstvo iako je prethodno dobio sredstva za obnovu škola; okrivljeni je za to saznao gledajući VTV televiziju. U obrani je porekao da bi prijetio Posavcu ili spominjao njegovu djecu – navodi se u optužnici.

Željko Posavec pak je istražiteljima ispričao kako je, čim se javio, osoba počela nabrajati što je sve premijer Plenković učinio za Općinu Petrijanec, počevši od dogradnje škola.

Tražio je od pozivatelja da se predstavi, ali mu je ovaj samo rekao da je iz Međimurja.

– Nakon toga upućivao mi je razne pogrdne riječi. Rekao mi je da sam studirao elektrotehniku te sam se trebao baviti inovacijama, a ne politikom. Rekao je i da zna kako Milanović i Putin upravljaju mnome te da sam meta i treba me ukloniti. Nastavio je s prijetnjama, da trebam brinuti za radno mjesto, te da zna da imam dvoje djece. Rekao je da dobro zna gdje je vrtić jer je za njegovu gradnju također zaslužan premijer Plenković – ispričao je Posavec.

Kazao je još kako mu je pozivatelj poručio da njime upravljaju mnoge osobe, čega ni sam nije svjestan, te da je njegovo demokratsko pravo da ga na to upozori, piše List Međimurje.

Najnovije