MARLEX INVEST U prodaji novi stanovi na dvije atraktivne lokacije u Varaždinu

Marlex Invest, varaždinska tvrtka koja se bavi stanogradnjom, iza sebe ima već nekoliko realiziranih projekata, a upravo su u tijeku nova dva projekta. Radi se o dvije nove zgrade, odnosno o Projektu ‘Ive Mikaca III’ i Projektu ‘Centar’.

O dosadašnjim i budućim projektima razgovarali smo sa Željkicom Rauš, direktoricom Marlex Investa.

– Na početku, spomenula bih završene projekte, a to je pet zgrada od kojih su četiri useljene, dok je peta počela sa useljavanjem stanara u lipnju ove godine – otkrila nam je Željkica Rauš.

Preciznije rečeno, riječ je o 250 stanova sagrađenih u manje od šest godina, što svakako nije zanemariv podatak.

Projekt ‘Ive Mikaca III’

U Ulici Ivana Mikaca u Varaždinu, tvrtka Marlex Invest dosad je uspješno dovršila izgradnju dvije zgrade, a na istom putu se nalazi i treća.

– Naša misao vodilja bila je napraviti novi urbani kvart pa se smo krenuli i u osmišljavanje trga koji bi bio poveznica i komunikacija između triju zgrada – objasnila nam je Željkica Rauš.

Nova, treća zgrada, kada će biti završena, moći se dičiti sa pet katova i ukupno 79 stanova, od kojih će čak osam biti penthouse stanovi na zadnjem katu zgrade. Govoreći o površini stanova, doznajemo da su stanovi veličine od 45 do 108 metara kvadratnih dok će penthouse stanovi biti dostupni od 95 do 157 metara kvadratnih.

Useljavanje u treću zgradu planirao je za jesen 2019., kada će stanovi dobiti nove vlasnike.

Projekt ‘Centar’

Osim rada na projektu ‘Ive Mikaca III’, tvrtka Marlex Invest paralelno radi na još jednom projektu, koji je prigodno nazvan ‘Centar’, a riječ je o izgradnji još jedne zgrade, koja će se nalaziti u Ulici Petra Krešimira i imat će tri kata, u kojima će se smjestiti ukupno 54 stana.

– Projekt ‘Centar’ će se raditi po sistemu pametnih domova, a useljenje u tu zgradu planirano je, također, u jesen 2019. Izgradnja i te druge zgrade trebala bi započeti još ove godine, ako nam to vrijeme dopusti – ispričala nam je naša sugovornica.

I ta zgrada će prema planu imati osam penthouse stanova na zadnjem katu, a veličine 108 do 153 metra kvadratna, dok će ostali stanovi biti veličine 45 do 109 metara kvadratnih. Vrlo bitno je za naglasiti da se ovdje radi o iznimno atraktivnoj lokaciji, a koja se nalazi samo dvije minute od glavnog gradskog trga Korza.

Individualan pristup u izboru interijera

Ono što stanove tvrtke Marlex Invest izdvaja od ostalih jest individualan pristup prema kupcima, koji u prvim fazama sudjeluju u donošenju odluka o budućem izgledu stana.

U fazi izgradnje zgrade kupci sudjeluju u izboru i odlukama o opremanju interijera, kada kupci mogu odabrati keramiku, unutarnju stolariju te parket, ali u skladu s ponudom prodavatelja. Ukoliko je potrebno, kupcima na usluzi stoji i glavni arhitekt, koji nudi savjetovanje pri gradnji. Kupci tako mogu utjecati na tlocrtne promjene poput micanja zidova i slične intervencije u prostoru, ali naravno sve do određene faze same gradnje.

– To je pristup koji gajimo i smatramo ga dobrim. Važno nam je komunicirati s kupcima te im nastojimo ugoditi da njihov životni prostor bude u skladu s njihovim željama i ukusima – dodala je Željkica Rauš, pokazujući nam fotografije i objašnjavajući sve mogućnosti koje stoje na usluzi kupcima.

Osim izgradnje zgrade, u planu je stvaranje i zelene površine, odnosno trgova kako bi se napravio jedan urbani kvart koji međusobno komunicira. Kako kažu iz Marlexa, usmena predaja i preporuka zadovoljnih kupaca te njihova povratna iskustva ključ su njihvog poslovanja, dodajući da često posjećuju sajmove i prate trendove u gradnji i opremanju interijera, kako bi mogli biti u toku s novitetima te na taj način kupcima pružiti samo najbolju uslugu, pa su tako bili na sajmu interijera u Beču, u Milanu na sajmu arhitekture i dizajna te vodećem europskom sajmu građevine u Munchenu.

Moderna tehnologija za moderan dom

Prilikom projektiranja, tvrtka Marlex Invest vodi iznimnu brigu kako bi stanovi dobili na fleksibilnosti u smislu prilagodbe različitih zahtjeva te kvalitetnim uporabnim prostorima oko sanitarnih uređaja, kuhinjskih elemenata te ostalog namještaja u sobama.

Svi podovi u zgradi su izvedeni po principu ‘plivajućih podova’, gdje se na nosivi dio stropne konstrukcije od armiranog betona izvodi sloj ekspandiranog poliestera koji apsorbira udarni zvuk na kojeg se izvodi cementni estrih, odnosno glazura.

Uz to, u Marlex Investu su naglasili kako kupcima na usluzi stoji i mogućnost podnog grijanja u kupaonici i u ostalim dijelovima stana, a kupci mogu i sami izabirati završni sloj poda, bila to keramika ili parket.

Kako nam je objasnila direktorica, taj nivo čini njihove stanove najkonkurentnijima i prepoznatljivima na tržištu, dodajući da stanovi nemaju dugih neiskorištenih hodnika i ostalog nepotrebnog prostora.

Posebna pozornost vodi se pri stvaranju vanjskih nosivih zidova, koji su izrađeni od kombinacije armiranog betona zbog bolje statičke stabilnosti i šuplje blok opeke, debljine 30 centimetara, a sve kako bi toplinska izoliranost prostora bila u skladu s najvišim standardima struke. U brojnim novijim zgradama velike probleme stanovnicima radi slaba zvučna i toplinska izolacija između stanova, no oni su doskočili tom problemu pa se tako unutarnji nosivi zidovi između stanova izvode se od pune opeke debljine 30 centimetara s dodatnim slojem toplinske i zvučne izolacije od gips-kartonskih ploča na potkonstrukciji s ispunom kamenom vunom.

– Zgrada je izvana izolirana toplinskom izolacijom od kamene vune debljine 16 do 20 cm sa svim riješenim detaljima toplinskih mostova prema pravilima građenja pasivnih kuća radi postizanja energetskog razreda ‘A’ – dodala je, naglašavajući da pregradni zidovi unutar stanova se izvode od laganih nenosivih stijena od gips-kartonskih ploča na potkonstrukciji s ispunom kamene vune zbog toplinske i zvučne izolacije između pojedinih soba.

Ništa manje pozornosti nije dobila i vanjska stolarija, koja je rađena od najkvalitetnijih PVC i aluminijskih profila s osam komora te s troslojnim IZO-staklom za najkvalitetniju moguću toplinsku provodljivost.

Dizala i garažni prostor kao sastavni dijelovi stanova

Zgrade su također opremljene i dizalima, a povećanih su dimenzija i kapaciteta, odnosno za 15 osoba ili 1125 kg nosivosti.

– I na tom polju smo se pokušali približiti kupcima pa smo vodili računa prema osobama smanjene pokretljivosti, ali i zbog lakšeg manevriranja s većim predmetima prilikom transporta – objasnila nam je Rauš, dodavši da svaka zgrada ima garažni prostor, što će zasigurno razveseliti potencijalne kupce, jer će znati da su njihova vozila na sigurnom i pod krovom, zaštićena od svih vanjskih utjecaja.

– Parkirna mjesta su u garaži te se kupuju po želji i potrebi kupca. Zasebno su etažirana – objasnila je sugovornica, a posebno je naglasila da i prostor oko zgrade okružuju besplatna parkirna mjesta.

Sve potrebne informacije zainteresirani mogu dobiti u njihovom prodajnom salonu u Ulici Hrvatskih branitelja 9 (iza Retro bara u radno vrijeme od ponedjeljka do petka od 9 do 15 ili subotom od 9 do 12 sati). Također, sve informacije o stanovima možete dobiti i putem telefona na 042/260-003 ili mobitela na 098/725-433. Sve upite možete poslati i na email leo.gajic@marlex-invest.hr, gdje će vam ljubazno osoblje pomoći sa svim nedoumicama i pitanjima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije