Delegacija Varaždinske županije s poduzetnicima u Švicarskoj

U organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu delegacija Varaždinske županije predvođena županom Predragom Štromarom boravila je u Švicarskoj na studijskom putovanju kojem su se pridružili i predstavnici hrvatskih tvrtki iz metalskog sektora, koji su tom prilikom posjetili švicarske tvrtke i razmijenili iskustva sa švicarskim poduzetnicima te razgovarali o mogućnostima međusobne suradnje.

Župan Predrag Štromar, njegov zamjenik Alan Košić i direktor Slobodne zone Varaždin Enriko Parlaj najprije su posjetili Vladu Kantona Thurgau gdje ih je primio član predsjedništva Kantona zadužen za gospodarstvo i međunarodnu suradnju Walter Schönholzer sa suradnicima.

Župan Štromar tom je prilikom istaknuo teme o kojima se razgovaralo s vodstvom Kantona.

– Budući da je Kanton Thurgau po broju stanovnika sličan Varaždinskoj županiji, razgovarali smo o funkcioniranju Kantona, o poreznom, zdravstvenom i obrazovnom sustavu te smo imali prilike čuti na koji način oni zadržavaju ljude u ruralnim dijelovima – istaknuo je župan Štromar dodavši kako su tijekom boravka u Švicarskoj naši poduzetnici upoznali trenutne potrebe na švicarskom tržištu te im je ponuđena suradnja, jer švicarski poduzetnici od rasta franaka sve češće izdvajaju dio proizvodnih procesa kooperantima iz drugih država kako mi smanjili troškove proizvodnje.

Tako su u pratnji Generalnog konzula RH u Zürichu Slobodana Mikaca posjetili švicarske tvrtke CWA Construction SA/Corp., Duschlux AG i Stebler Blech AG koje se, između ostalog, bave proizvodnjom kabina za vučnice, visokokvalitetnih kada i ostalih wellnes programa.

U župana Štromara i njegovog zamjenika Košića, u delegaciji Varaždinske županije su i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije mr. sc. Jelena Zrinski Berger i direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije Krunoslav Lukačić te predstavnici tvrtki Omega d.o.o. Breznica, Metal Obad d.o.o., TTI d.o.o. i Tekim d.o.o.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije