Međimurska kuhinja u restoranu Shamper

Međimurska kuhinja obiluje različitim autohtonim receptima. Međimurci su posebno ponosni na svoju gastronomiju i sve više i više restorana u svoju ponudu uključuje međimurske specijalitete. Restoran Shamper iz Čakovca ističe se upravo po takvoj ponudi.

U sklopu ponude restorana možete kušati međimurski tanjur sačinjen od posebnih delicija kao što su meso iz tiblice, domaće sušene kobasice i jezici, slanina, turoši i sir s vrhnjem, upravo onako kako su to nekad jeli stari Međimurci. Od hladnijih jesenskih dana ugrijat će vas fine guste i bistre juhe uz domaći kukuruzni kruh. Za ljubitelje divljači u ponudi su izvrsna jela od međimurskog jelena koji je uzgajan upravo u Međimurju.

Ovu gastronomsku priču glavnih jela zaokružuju i tradicionalni međimurski trganci koje možete isprobati u kombinaciji s porilukom i pečenom slaninom, ili kao prilog nekom od odrezaka. Svoj posjet Shamperu zaokružite slasnim desertom, tradicionalnom međimurskom gibanicom s pokojim dodatkom Shamperovih kuhara i međimurskom kavom.

Sva ova jela pripremljena su u skladu s tradicionalnim međimurskim običajima i vrijedno ih je isprobati. Međimurska gastronomija poznata je po bogatstvu okusa i visokim nutritivnim vrijednostima koje predstavljaju nit vodilju bogate i vrhunske ponude restorana i vinarije Shamper. I to nije sve, imaju čak i vlastiti pjenušac. Svoje mjesto možete rezervirati pozivom na broj telefona 040/390 777 ili putem e-maila info@shamper.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije