Kako provalnika otjerati susjedu?

Iako šaljiv, naslov je zapravo stvaran cilj postavljanja nekih od sustava tehničke zaštite. Doduše nije cilj da provalnik provali kod susjeda, ali jest da ne provali kod Vas. U današnje doba sama protuprovalna vrata nisu više dovoljna, pogotovo ako uzmemo u obzir da postoji još nekoliko prozora ili stražnjih ulaza u Vaše objekte. Ako se neki provalnik izdaleka i namjerio na Vašu kuću bitno je njegovu odluku odgoditi, po mogućnosti zauvijek. U nastavku Vam donosimo nekoliko savjeta kako u tome uspjeti i ne postati dio crne kronike.

PRVI SAVJET: Ostavljate li ulazna vrata nezaključana, bilo to samo na 10 minuta, olakšat ćete posao provalniku. Razmislite samo koliko ormara i ladica provalnik stigne otvoriti u 10 minuta i biti će Vam jasno koliku štetu možete pretrpjeti. Prozore, ulaze s terasa i balkonska vrata možete dodatno zaštititi prozorskim bravama i okovima.

DRUGI SAVJET: Rasvjeta u blizini ulaza u kuću obeshrabruje provalnika jer je daleko veća šansa da bude primijećen. Korisno je postaviti svjetla sa senzorima pokreta kako bi uz zaštitu doma i uštedjeli na električnoj energiji.

TREĆI SAVJET: Provalnik prvo napravi vizualnu provjeru okruženja, drugim riječima provjerava kolike su mu šanse da neprimijećen uđe i izađe iz kuće. Vanjska sirena Vašeg alarmnog sustava jedan je od razloga zašto provalnici ne pokušavaju provaliti Vaš dom. Olympia kućni alarmni sustava možete ugraditi sami, a cijena je neusporediva sa cijenom zaštite Vaše obitelji.

ČETVRTI SAVJET: Često se ugrađuju kamere bez kvalitetnog noćnog snimanja te je snimka sama po sebi beskorisna. Milesight kamere predviđene su za rad u teškim uvjetima sa ugrađenim infracrvenim reflektorom za snimanje u mraku. Isto tako imaju mogućnost alarmiranja vlasnika putem e-pošte ili poziva te na taj način, sami, možete putem pametnog telefona odmah provjeriti što se dešava oko kuće te alarmirati policiju po potrebi.

PETI SAVJET: Da bi sustav video nadzora vrijedio kao dokaz mora biti postavljen od strane ovlaštene firme. Prepustite taj posao NAVIANET stručnjacima tehničke zaštite koji će Vas savjetovati putem cijelog procesa postavljanja sustava za video nadzor te posao obaviti kvalitetno i prema Vašim mogućnostima.

ŠESTI SAVJET: Jeste li znali da neprovjerene (često jeftine) kamere i snimači omogućuju provalnicima udaljen, neovlašten, pristup Vašem video nadzornom sustavu, a što je zapravo veliki sigurnosni rizik. Ovo je samo jedna od mnogih lista kamera kojima može pristupiti svatko. Da bi to spriječili postavljanje video nadzornih sustava prepustite NAVIANET stručnjacima koji iza sebe imaju mnoštvo iskustva i znanja u području video nadzora i mrežnih tehnologija.

Ovo je samo nekoliko savjeta koji će Vam pomoći u zaštiti Vaše obitelji, kuće, poslovnih prostora i imovine. Više informacija možete saznati na Navianet internetskim stranicama ili jednostavno kontaktirajte Navianet Custos ekipu i sigurno će Vam pomoći.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije