Gimnazija Žiger povezuje obrazovanje i proizvodnju, predstavila se tvrtka Bomark

U Privatnoj varaždinskoj gimnaziji s pravom javnosti, odnosno Gimnaziji Žiger, održat će se serija predavanja stručnjaka istaknutih uspješnih tvrtki Varaždinske i Koprivničko – križevačke županije, s ciljem približavanja realnog sektora učenicima i ukazivanja na zanimanja koja su potrebna i u kojima u budućnosti ‘ima kruha’. Prvo takvo predavanje upriličeno je u petak, 24. ožujka u suradnji s tvrtkom Bomark Pak d.o.o..

Predstavljanje su održali generalni direktor Stiven Toš i direktor proizvodnje Goran Kovačić.

Učenici su se upoznali s počecima, veličinom, opsegom i kapacitetima kompanije te s njenim planovima za budućnost. Na posve nov i inovativan način, virtualno su ‘prošetali’ kompanijom, kroz njene pogone, laboratorije i skladišta, osluškivali zvukove iz proizvodnje, u ruke uzeli proizvode i detaljno se upoznali s proizvodnjom zaštitnih ‘stretch’ folija i papirnih cijevi za njihovo namatanje, kao i s dijelom u kojem se vrši reciklaža škarta.

– U proizvodnji se danas traže inženjeri strojarstva, kemičari, informatičari, stručnjaci sa znanjem stranih jezika, s obzirom da tvrtka izvozi preko 70% svoje proizvodnje, pa su kontakti sa stranim tržištem svakodnevni. Budući da se proizvodnja sve više automatizira, a i planovi su tvrtke za budućnost da se još dodatno automatizira, za to su potrebni dobri računalni programi, znači i dobri stručnjaci – informatičari. Stoga će se u budućnosti smanjiti potreba za fizičkom radnom snagom, a povećat će se potreba za onima koji imaju stručna znanja i koji mogu upravljati proizvodnim procesom – rekao je direktor Stiven Toš.

Učenici su iskazali veliki interes za ovo nadahnuto predstavljanje tvrtke te bi željeli i osobno posjetiti proizvodne pogone tvrtke Bomark Pak d.o.o. u Ludbregu.

Budući da je generalni direktor također dobar stručnjak, sa iskustvom rada na području financija, dogovoren je još jedan susret na kojem bi se učenicima prenijelo neka temeljna znanja financijske pismenosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije