CENTAR ZA KRALJEŽNICU NADO Dekompresijom uklanja probleme kralježnice

Centar za kralježnicu Nado u Varaždinu već dvije godine posluje na adresi Frana Kurelca 2, a radi se o vrhunskom fizio medico centru, u kojem se rješavaju problemi ukočenosti vrata, glavobolje, vrtoglavice, bolova u leđima i lopaticama i mnogi drugi. Upravo to su s dolaskom proljeća, kada počinju i proljetni radovi, jedni od najvećih problema koji tište veliki broj ljudi. Bolovi su gotovo neizdrživi, a Nado je najbolje mjesto za otklanjanje bolova.

Osnovna metoda rada je dekompresijska terapija kralježnice, koja je najučinkovitiji je oblik terapije kod degenerativnih promjena kralježnice, kao što su artroze zglobova ili oštećenja diskova (hernije, protruzije i prolapsi), a uspješnost rješavanja problema u lumbalnom dijelu kralježnice je do 80 te čak 90 posto u vratnom dijelu kralježnice.

– Kod primjene ove metode, uslijed istezanja kralježnice, dolazi do malog razmicanja između kralježaka, od samo 1 do 2 milimetra. Pritom dolazi do povećanja tlaka unutar diska pa taj tlak tjera da se želatinozna jezgra diska koja je ‘iscurila’ vrati unutar vlastite ovojnice – kaže bacc.physioth. Siniša Bosak, naglašavajući da dekompresiju radi pod kompjutorskom kontrolom, i to intermitentno, s pauzama, kako bi se izbjeglo da dođe do spazma mišića.

Važno je naglasiti da se što ranije krene sa tretmanom nakon ozljede da je rezultat pun brži i uspješnije. Tretman nije bolan, čak je mnogim klijentima ugodan te je već nakon nekoliko tretmana vidljiv prvi efekt.

Ovom metodom zapravo se pomaže prirodni proces zacjeljivanja jer se njome može brže dovoditi krv i kisik do diska koji nema krvne žile i jedini način da se prehrani jest da se čovjek giba, što većina ljudi ne čini ili barem ne čini dovoljno.

Ukoliko se mučite s problemima ukočenosti vrata, glavoboljama, vrtoglavicom, bolovima između lopatica, trncima u rukama i nogama, boli u području stražnjice i bolovima u donjem dijelu leđa, javite se im se i rezervirajte svoj termin već danas, kako biste se čim prije riješili tegoba.

Možete ih posjetiti i na adresi Frana Kurelca (kod Vatrogasnog doma) ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 12 do 20 sati te utorkom i petkom od 8 do 16 sati. Svoj termin možete rezervirati i putem telefona na 042/557 513 ili 091 311 08 22. Također, sve novosti iz poliklinike Nado možete pratiti i na njihovoj Facebook stranici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije