Cerebellum centar – fizikalna terapija i rehabilitacija!

>> Individualna fizikalna terapija i rehabilitacija! Živi zdravije uz Cerebellum!

Cerebellum centar izrastao je iz želje za stvaranje toplog i ljekovitog okruženja u kojem možemo provesti vrijeme potrebno za slušanje naših klijenata, za razumijevanje čimbenika koji utječu na njihovo zdravlje, pružiti temeljitu, individualno prilagođenu njegu. Vodimo se isključivo i strogo individualnim pristupom i kvalitetom pružene usluge.

Vodeći se programom u našem centru pacijent fizikalnu terapiju i rehabilitaciju planira i realizira s fizioterapeutom u smislu što bolje kombinacije procedura radi što bržeg i dugotrajnijeg uspjeha pruženog tretmana. Privatnost svakog pacijenta i rad jedan-na-jedan pruža maksimalnu prilagodbu i posvečenost fizioterapeuta pacijentu. Djelovanjem pravilnih manualnih tehnika i pravilnom kineziterapijom u dvorani, možda pravilnije rečeno individualno odrađenim treningom pacijentu omogućavamo siguran put do željenog i postavljenog cilja.

Stanja koja zahtjevaju ovakav individualni trening jesu:

  • postoperativna stanja nakon sportskih ozljeda
  • kronična stanja nakon operacije kralježnice
  • kronični bolni sindromi uzrokovani svakodnevnim aktivnostima te radnim mjestom
  • promjene posture i držanja (pogotovo kod adolescenata)
  • ortopedske i reumatološke tegobe

Svakako dobra kineziterapija mora biti potkrijepljena adekvatnom i pametno organiziranom fizikalnom terapijom, tj. fizikalnim procedurama apliciranim aparaturom na višoj razini. Aparat Chattanooga Intelect sistem pruža najbolje što fizioterapija u ovom smislu može pružiti, a priznati je i preporučen od strukovne udruge koja zastupa atletske trenere u američkom NFL-u, PFATS. Ono što pružamo u vidu fizikalnih procedura je elektroterapija, ultrazvuk, laser, magnetoterapija, parafinoterapija u više oblika, elektrostimulacija, infracrvena lampa.

Specijalizirani programi rehabilitacije u Cerebellum centru:

  • Neurološka rehabilitacija
  • Postoperativna rehabilitacija
  • Sportska rehabilitacija
  • Liječnje bolnih sindroma
  • Liječenje mišićne neuravnoteženosti
  • Rehabilitacija ortopedskih ozljeda

Neurološka rehabilitacija zauzima također posebno mjesto u našem poimanju rehabiltiacije. Radimo isključivo preko Bobath koncepta upotpunjenog mirror terapijom te wireless elektrostimulacijom gdje neminovno dolazimo do funkcionalnih rezultata pojedinca prijekopotrebnih za aktivan i samostalan život.

Sportske ozljede dio su naše svakodnevnice i prakse. Nakon ozljede ili operacije u vidu saniranja ozljede meniska, ligamenata ili fraktura, aktivnost sportaša te funkcionalan trening uvijek mora što ranije početi te je potrebno krenuti u kvalitno razrađem program koji će spriječiti komplikacije kao što su atrofija muskulature, smanjena pokretljivost, otečenost i bol.

Program stalno prilagođavamo i vodimo se načelom postepenosti i motivacije. Jedini na ovom području koristimo tehniku dry needling koja nikako nema veze s akupunkturom. Tehnika se zasniva na znanstvenim studijama, anatomiji i patologiji. Trigger točka je glavna značajka kojom se certificirani fizioterapeut vodi u dry needling-u, a koristimo je u širem spektru indikacija.

Bolni sindromi u individualnim tretmanu. U Cerebellum centru vođeni jeda-na-jedan kronična stanja ne moraju Vas pratiti godinama jer upravo takvim pristupom omogućavamo sasvim drugu dimenziju zalječenja takvih stanja.

Iskusite fizioterapiju za svoja “bolna leđa”, “bolna koljena” i ostala bolna stanja u uvijetima samo Vama prilagođenim, bez ometanja okoline, gužve i stresa. Možda je vrijeme nakon godina i godina korištenja terapija da probate i nešto novo, dugotrajnije i ugodno, jer fizioterapija i aktivno sudjelovanje u vježbanju može biti itekako zanimljivo i učinkovito.

Ostale usluge iz našeg centra možete potražiti na našoj web stranici i uvijek nam se možete obratiti i dogovoriti svoj termin za BESPLATAN pregled fizioterapeuta.

Omogućite dragoj osobi kvalitetnu fizioterapiju – poklonite poklon bon Cerebellum centra.

Veliku važnost pridodajemo edukaciji i prevenciji stoga Vas pozivamo na prvo besplatno edukativno predavanje na temu ‘Individualna fizioterapija’ u Cerebellum centru. Polaznici će se kroz navedenu temu upoznati sa načinom rada kroz individualan program fizioterapije, pravilnom postavljanju plana i programa liječenja, uspješnosti i rezultatima postavljenih ciljeva.

Predavanje će se održati 16. srpnja 2016. godine u 10:30 sati u Cerebellum centru na adresi Milkovićeva 36, Varaždin. Planirano vrijeme izlaganja je 30 minuta, a predavač je Silvija Grabar, bacc.physioth. Edukativno predavanje je besplatno za sve zainteresirane, ali je potrebna prijava i rezervacija mjesta.

Kontakt telefon: 042 302 071, Facebook

Web: www.cerebellumcentar.com

E-mail: info@cerebellumcentar.com

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije