Promo

NOVO U VARAŽDINU

Otvorena Ustanova za zdravstvenu skrb medicine rada i sporta 'MEDRAS NOVA'

Otvorena Ustanova za zdravstvenu skrb medicine rada i sporta 'MEDRAS NOVA'
Marko Furdi

U Križanićevoj ulici, u neposrednoj blizini varaždinske bolnice, otvorena je Ustanova za zdravstvenu skrb medicine rada i sporta Medras nova, te pozivaju sve nove pacijente da im se jave i upišu kod njih.

Posjetili smo novootvorenu Ustanovu za zdravstvenu skrb medicine rada i sporta Medras nova na adresi Jurja Križanića 19 u neposrednoj blizini Varaždinske bolnice. Na ulazu su nas ljubazno i sa smješkom dočekale dr. Dina i sestra Monika.

Ustanova je specijalizirana za preglede radnika, sportaša, profesionalnih vozača te za upis u autoškolu, vatrogasaca, preglede prije uspisa na fakultete i ostala školovanja.

U ovoj novootvorenoj ustanovi radi se i medicinska akupunktura, priznata od zapadne medicine. Akupunktura je vrlo efikasna u liječenju svih vrsta glavobolja, sportskih ozljeda, sinuitisa, depresije, nesanice, koroničnog umora, ovisnosti o pušenju, debljine, metaboličkog sindroma i neplodnosti.

Ističe se i usluga psihološkog savjetovanja koje se temelji na kognitivno-bihevioralnoj psihoterapiji.

Medras nova je i ugovoreni partner HZZO-a, a u ustanovi se provode i antigenska COVID testiranja.

Osnivačica dr. Dina Nestić Vuk, specijalist je medicine rada i sporta, te smo je priupitali kako se kao mlada osoba odlučila na samostalno otvaranje ustanove.

- Stjecajem životnih okolnosti, odlučila sam se na otvaranje Ustanove, svjesna da je svaki početak težak, ali obzirom na nepokrivenu mrežu iz zdravstvene zaštite medicine rada i sporta u Varaždinskoj županiji i potrebu za specijalistom te vrste, smatram da je odluka bila dobra.  Volim raditi sa ljudima, a neprocjenjivo je kroz rad pomoći u očuvanju njihovog zdravlja. Stanovnici Varaždinske županije su vrlo srdačni ljudi i lijepo su nas prihvatili - kaže dr. Nestić Vuk.

Dina Nestić Vuk, dr.med.,spec. med. rada i sporta (Foto: Marko Furdi)

Dijagnostika i pregledi - sa što manje stresa za pacijente

Trude se da dijagnostika i pregledi budu sa što manje stresa za pacijente, gradeći pozitivnu atmosferu u ovim teškim i depresivnim vremenima pandemije i ostalih negativnih zbivanja oko nas.

- Htjela bih iskoristiti priliku i pozvati sve zainteresirane da se upišu kod nas. Kod nas nema dugih čekanja te se sve može odraditi na jednom mjestu. Uz osobni pristup svakom pacijentu, fleksibilni smo oko dogovora termina pregleda - kaže dr. Nestić Vuk te dodaje da svakodnevne zadatke lakše rješava u timu uz vrlo sposobnu sestru Moniku.

Sestra Monika svaki radni dan dočekuje i zaprima pacijente te odrađuje dijagnostiku i vađenje krvi.

- Rad sa pacijentima me ispunjava. Svi pomalo imaju tremu kod vađenja krvi te se uvijek trudim svesti taj strah na najmanju moguću razinu. Mogu reći da je rad sa dr. Dinom vrlo jednostavan i prijateljski te da smo odličan tim - kaže Monika.

Monika Mikulan, univ. bacc. med. techn (Foto: Marko Furdi)

Na odlasku možemo reći da se odlazak doktoru ne čini toliko strašan kada vas dočekaju dvije pristupačne mlade osobe vedra duha. Spoj kvalitete i pristupačnosti teško je održati u moderno doba te imamo samo pohvale na rad ovog mladog tima.

Iz Medras nove pozivaju sve zainteresirane, ili one koji žele više informacija da im se jave, ili ih posjete.

USTANOVA ZA ZDRAVSTVENU SKRB MEDICINE RADA I SPORTA
Adresa ustanove:
Jurja Križanića 19, 42000 Varaždin
Tel.: 042/555-541
e-mail: [email protected]

 

Najnovije

Reci što misliš!