Promo

KAKO SE ZAŠTITI NA RADNOM MJESTU

Preventa objavila novi video povodom Nacionalnog dana zaštite na radu

Preventa objavila novi video povodom Nacionalnog dana zaštite na radu
Preventa

Preventa d.o.o. obilježila je 28. travnja Nacionalni dan zaštite na radu promocijom svojeg novog videa kojim korisnike želi upoznati s temeljnim pravilima sigurnosti u prerađivačkoj industriji.

Preventa d.o.o. obilježila je 28. travnja Nacionalni dan zaštite na radu promocijom svojeg novog videa kojim korisnike želi upoznati s temeljnim pravilima sigurnosti u prerađivačkoj industriji.

Na taj način Preventa, kao jedna od vodećih tvrtki zaštite na radu u Republici Hrvatskoj, nastavlja sa svojom misijom da poslodavce i radnike u suvremenom mediju upozori na specifičnosti provođenja mjera zaštite na radu u različitim djelatnostima. Tako je nakon objavljenog videa o mjerama zaštite na radu na gradilištima uspješno snimljen i novi video.

Prerađivačka industrija djelatnost je s vrlo visokim rizikom za sigurnost i zdravlje radnika. Kako bi se poslodavce i radnike zorno i cjelovito informiralo o opasnostima na radnom mjestu i objasnilo koje su njihove obveze i odgovornost u vezi sa zaštitom na radu Preventa je snimila novi video. Na početku videa objašnjeno je na koji se način moraju identificirati opasnosti u radnom procesu koje mogu uzrokovati ozljedu ili bolest radnika jer se tek poznavanjem opasnosti mogu smanjiti rizici.

U radnom procesu svaki sudionik ima svoju ulogu i odgovornost povezanu sa zaštitom na radu, stoga je važno da u svakom trenutku svatko zna kako se kretati u radnom prostoru, kako spriječiti mehaničke opasnosti, električne udare, požare i eksplozije, kako postupati u radu s opasnim kemikalijama, kako dizati i ručno prenositi teret, kako upotrebljavati osobnu zaštitnu opremu. Sve te situacije Preventa je jasno obuhvatila novosnimljenim videom.

Podsjećamo da je tvrtka snimila i brojne druge video materijale o zaštiti na radu čime je započela svoju misiju da na suvremen način, videozapisima, predstavi opasnosti, rizike, mjere prevencije i mjere zaštite na radu za specifične djelatnosti. Preventini video materijali dostupni su na Youtube kanalu Preventa Hr.

Kao tvrtka s dugogodišnjim iskustvom u području zaštite na radu Preventa je korisnicima na raspolaganju putem e-pošte: [email protected] ili na broju telefona  01 6442 851 Također, novosti vezane uz područje zaštite na radu mogu se pronaći i na blogu tvrtke na poveznici: https://preventa.hr/blog/

Preventa se bavi i proizvodnjom znakova opasnosti koje možete pronaći u web-shopovima Znakovi sigurnostiZnakovi zaštite na radu.

Video Zaštita na radu u prerađivačkoj industriji možete pregledati ovdje:

 

Najnovije

Reci što misliš!