Promo

Ovi detalji promijenit će izgled svakog dnevnog boravka

Ovi detalji promijenit će izgled svakog dnevnog boravka
Pixabay

Naše dnevne sobe su obično mirne i ugodne prostorije u kojima se opuštamo nakon napornog dana. Kao takve, isplati se ulagati u namještaj i značajke koje izgledaju dobro, ali imaju i svoju funkcionalnost

Bilo da uložite u ormarić po mjeri ili fotelje na razvlačenje za spavanje, ova ažuriranja bi mogla poboljšati vaš prostor. 

Obnovite ili osvježite vaš dnevni boravak

Jednostavan oblik koji omekšava liniju stropa, ili složeni dizajn koji je sam po sebi umjetničko djelo, može dnevnoj sobi dati dojam elegancije. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ako su vaše karniše u prošlosti bile uklonjene ili im je potrebna pažnja zbog oštećenja, zanemarivanja, moglo bi ih se obnoviti.

Ako pokušavate uskladiti i ponovno postaviti postojeće vijence, neke tvrtke mogu izraditi kalupe za postojeće vijence kako bi zamijenili oštećene dijelove. Što je karniša veća i dekorativnija, to više raste cijena.

Osim toga, prstoriju možete osvježiti tako da ponovno tapecirate stari stolac. To je održiv način opremanja vašeg doma, a može biti način da dragocjenom komadu date drugu šansu.  Ovo je sjajan način da prikažete fantastičnu tkaninu i stvorite središnju točku u svojoj dnevnoj sobi.

Svjetlija fotelja u vašem dnevnom boravku se može isticati naspram tamnih zidova i također povezati prostor s blagovaonicom.

Ponovno tapeciranje nije jeftino, ali ovaj će dio namještaja učiniti središnji dio vaše sobe što će ulaganje učiniti  isplativim.

Ugradite kamin

Ako imate dimnjak u svojoj dnevnoj sobi, ali nemate okvir za kamin, ili onaj koji ne odgovara prostoriji ili je vidio bolje dane, možda bi bilo vrijedno angažirati nekoga da ga zamijeni.

Okruženje kamina ne mora koštati pravo bogatstvo, iako ne iznenađuje da su impresivniji dizajni skuplji. Potražite rabljene ili jednostavne okvire, možete odabrati vrlo jednostavan dizajn borovine za povoljnu kupnju ili, za nešto više ukrasno, potražite viktorijanske okvire od lijevanog željeza, koji se kreću od nekoliko stotina do nekoliko tisuća eura. Ako više volite klesani kamen ili mramor, očekujte da ćete platiti više od nekoliko tisuća eura.

Uložite u udobnu sofu

Savršenu sofu je lijepo gledati,ali se i na njoj opustiti se, pa ako je vaša neudobna ili je vidjela bolje dane, razmislite o nadogradnji. Za kvalitetan kauč stvarno trebate potrošiti više od 1000 EUR, ali to je također mjesto za sjedenje koje ćete vjerojatno imati najmanje jedno desetljeće.

Najprije odlučite koji bi oblik odgovarao vašem kućanstvu. Modularni dizajn ili dizajn u obliku slova L?

Za koji god se odlučite, ne zaboravite provjeriti hoće li ući kroz ulazna vrata i odgovara li veličina vašoj sobi. Vrijedi prvo obilježiti oblik na podu samoljepljivom trakom kako biste bili sigurni.

Izbor punjenja fotelje ovisit će o tome koliko čvrsto želite svoje sjedište. Ispune od vlakana sastoje se od šupljih poliesterskih niti ispunjenih zrakom koji daju mekan osjećaj, ali će ih trebati nadopunjavati. Pjena je čvršća i zadržat će svoj oblik; dolazi u različitim stupnjevima čvrstoće, stoga isprobajte prije kupnje. Perje je nevjerojatno mekano, ali se može skupiti te postati tvrđe na nekim mjestima. Za mnoge je najbolja opcija mješavina - pjena omotana perjem ili vlaknima.

VidaXL će Vam pomoći pri odabiru fotelje i namještaja kako biste lakše promijenili izgled vašeg dnevnog boravka uz najpovoljnije cijene.

 

Najnovije

Reci što misliš!