Promo

GLAZBENA ŠKOLA VARAŽDIN

Krenuli upisi u Glazbenoj školi u Varaždinu, kao i u područnim školama u Cestici, Ivancu, Lepoglavi, V. Toplicama

Krenuli upisi u Glazbenoj školi u Varaždinu, kao i u područnim školama u Cestici, Ivancu, Lepoglavi, V. Toplicama

U Glazbenoj školi u Varaždinu su krenuli upisi u predškolske programe i 1. razred osnovne glazbene škole, a pretprijave su moguće do 5. lipnja 2023. godine. Osigurajte vašoj djeci najbolje glazbeno školovanje, jer učeći glazbu oni postaju svjesni i odgovorni pojedinci unutar društva.

Glazbena škola u Varaždinu jedna je od najstarijih i najistaknutijih odgojno – obrazovnih institucija u Republici Hrvatskoj kojoj je primarna svrha aktivno sudjelovanje u kompleksnim procesima umjetničkog obrazovanja na području grada Varaždina, Varaždinske županije, ali i cijele sjeverozapadne Hrvatske.

Škola je obogatila hrvatsku i svjetsku glazbenu scenu nemalim brojem vrhunskih umjetnika, a osim što posredno i neposredno sudjeluje u kreiranju značajnog dijela varaždinskog kulturnog života, ona odgaja čitave generacije mladih kojima je umjetničko glazbeno obrazovanje pomoglo u procesima vlastitog umjetničkog izričaja te razvoja kritičke misli.

Glazbena škola u Varaždinu oduvijek je bila nositeljica umjetničkog obrazovanja i kulturnog života sjeverozapadne Hrvatske. Osnovana prije 190 godina kao mala gradska škola, danas Glazbena škola u Varaždinu pokriva potrebu za glazbenim obrazovanjem u cijeloj sjeverozapadnoj regiji i broji preko 800 učenika iz cijele Hrvatske, uključujući učenike i iz inozemstva.

Oslanjajući se na najbolju pedagošku praksu i primjenjujući najviše pedagoške standarde, Glazbena škola u Varaždinu obuhvaća cjelovitu glazbenu naobrazbu u vertikali od predškolskog do srednjoškolskog obrazovanja.

  •  U Glazbenoj školi u Varaždinu moguće je upisati polaznike sljedećih predškolskih programa: Dječji zbor predškolskog uzrasta, Početnički solfeggio, Mala škola blokflaute, Mala škola violine i Mala škola klavira.
  • U 1. razredu osnovne glazbene škole u Glazbenoj školi u Varaždinu učenici će moći izabrati sljedeće instrumente: flauta, fagot, gitara, harmonika, klarinet, klavir, oboa, rog, tambure, trombon, truba, tuba, saksofon, udaraljke, violina, violončelo i viola.

Osim u matičnoj školi u Varaždinu, glazbenu školu je moguće upisati i u područnim odjelima Glazbene škole u Varaždinu.

  • U područnom odjelu u Cestici učenici mogu upisati klarinet, klavir, rog, truba, violina, gitara i harmonika.
  • U Područnom odjelu u Ivancu gitara, harmonika, klarinet i klavir.
  • U Područnom odjelu u Lepoglavi učenici mogu upisati harmoniku, klarinet, klavir, rog, trombon, tubu i udaraljke.
  • U Područnom odjelu u Varaždinskim Toplicama harmonika, klavir, tambure, truba, saksofon, gitara i violina.

Svi zainteresirani kandidati kogu se pretprijaviti putem sustava pretprijava koje su otvorene od 10. svibnja 2023. do 5. lipnja 2023. i dostupne su na mrežnoj stranici Glazbene škole u Varaždinu – www.glazbena.hr.

Prijemne audicije su planirane od 12. do 15. lipnja 2023., a roditelji će biti kontaktirani u vezi dogovora točnog termina. Upis učenika planiran je 19. i 20. lipnje 2023. godine.

„Cjelokupan odgojno – obrazovni proces u Školi ostavlja duboki trag, te znatno pridonosi oblikovanju osobnosti naših učenika – ističe ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu, Davor Matačić. Učeći glazbu oni postaju svjesni i odgovorni pojedinci unutar društva, koji razumiju da se samo trudom i kontinuiranim radom mogu postizati željeni rezultati.“ Priroda bavljenja glazbom zahtijeva razvijanje karakteristika kao što su upornost, odlučnost, hrabrost, predanost i komunikativnost, a iste ostaju usađene duboko i trajno.

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.