Tak blizu, a tak lepo

grad varaždinske toplice

FOTOGALERIJA Domaći i strani folkloraši oduševili brojne posjetitelje u Varaždinskim Toplicama

FOTOGALERIJA Domaći i strani folkloraši oduševili brojne posjetitelje u Varaždinskim Toplicama
Grad Varaždinske Toplice

Međunarodni folklorni festival COFA posjetio je i Varaždinske Toplice.

Varaždinska županija od nedjelje do petka domaćin je prvom Međunarodnom folklornom festivalu COFA, a domaće i strane folkloraše u srijedu je ugostio i Grad Varaždinske Toplice. Tradicijska kultura i nošnje iz Kolumbije, SAD-a, Švicarske, Ukrajine i Hrvatske oduševili su brojne posjetitelje okupljene na Trgu Republike Hrvatske koji su uživali u prikazu njihovog plesnog i pjevačkog umijeća.

Domaći i strani folkloraši oduševili brojne posjetitelje u Varaždinskim Toplicama

Radi se o jednom sasvim novom festivalu iza kojeg se krije želja za očuvanjem kulturne baštine, a s obzirom da Varaždinske Toplice kontinuirano rade na čuvaju svojih običaja, kulture i tradicije ne čudi da su ih organizatori izabrali kao jednog od domaćina.

Zadovoljstvo što su folkloraši iz cijelog svijeta posjetili Varaždinske Toplice i topličkoj publici prikazali djelić svoje kulture i baštine izrazila je i gradonačelnica Dragica Ratković.

- Varaždinske Toplice grad su široko poznat po njegovanju kulture, tradicije i baštine zbog čega mi je drago da smo ugostili folklorne skupine iz raznih dijelova svijeta koji su sve prisutne oduševili svojim umijećem, ali i prekrasnim nošnjama. Posebno mi je drago što su nastupili i gosti iz Ukrajine te da smo našim novim sugrađanima, raseljenim osobama iz ratom pogođene Ukrajine barem nakratko vratili dio njihove domovine i omogućili im da se osjećaju kao kod kuće – rekla je Ratković.

Naglasivši kako je ovo ujedno i odlična promocija Varaždinskih Toplica diljem svijeta, gradonačelnica Ratković zaključila je kako će i idućih godina rado biti domaćin ovakvim i sličnim festivalima.

Najnovije

Reci što misliš!