Tak blizu, a tak lepo

edukativna biciklijada

SUBOTA Dođite na 'Medeno-zlatni put' - biciklijadu od Donje Dubrave do Donjeg Vidovca

SUBOTA Dođite na 'Medeno-zlatni put' - biciklijadu od Donje Dubrave do Donjeg Vidovca
Grad Čakovec

Povodom Dana općine Donja Dubrava ZEUS organizira edukativnu biciklijadu 'Medeno-zlatni put' u suradnji s Općinom Donji Vidovec

Tema ovogodišnje biciklijade je nematerijalna baština, odnosno medičarstvo i zlatarstvo koji su usko vezani uz općinu Donji Vidovec.

Okupljanje biciklista je u subotu, 16. srpnja, u 9 sati, u dvorištu Doma kulture Zalan. Kreće se u smjeru Donjeg Vidovca u pravcu Kotoribe i kod gostione Mlin skreće te prati tok potoka Bistrec. Poljskim putevima odlazi se prema Donjem Vidovcu i staje kod hrasta ispred crkve na okrjepu gvercem i medenjacima. Tko želi može razgledati etno-zbirku na farofu.

Potom se seli do Zlatarskog doma. Biciklijadu će pratiti kratka stajanja na kojima će se pričati govoriti o prirodi koja nas okružuje, nematerijalnoj baštini, medičarstvu i zlatarenju, a pod hrastom će biti organiziran i kviz s prigodnim nagradama za najbolje ekipe. Tempo i sadržaj biciklijade je primjeren za sve uzraste. Za najmlađe se preporučuje nošenje kacige. Tko može, neka ponese dekice za sjesti na njih. Osvježenje će osigurati organizatori.

Predviđeni povratak u Donju Dubravu je oko 13 h.

 

Najnovije

Reci što misliš!