Vijesti / Afera 'Psihijatar'

seksualno zlostavljanje pacijentica

Komora ne može komentirati prijave, psihijatrica o optuženom varaždinskom kolegi: 'Treba mu hitno zabraniti rad'

Komora ne može komentirati prijave, psihijatrica o optuženom varaždinskom kolegi: 'Treba mu hitno zabraniti rad'
HRT Screenshot/Ilustracija

Unatoč prijavama Hrvatskoj liječničkoj komori, varaždinski psihijatar i dalje ima dozvolu za rad.

Kako smo danas već ranije obavijestili, večeras će se emitirati prva epizoda nove sezone istraživačke emisije Provjereno u kojem će svoje priče iznijeti bivše pacijentice varaždinskog psihijatra za kojeg tvrde da ih je zlostavljao.

Vezana vijest:

bolnica seksualno zlostavljanje tuga psihijatar ispovijest pacijentica VARAŽDINSKI PSIHIJATAR OPTUŽEN ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE 'Tražio je da se skinem i onda bi započelo...'

Unatoč prijavama Hrvatskoj liječničkoj komori, varaždinski psihijatar i dalje ima dozvolu za rad.

Portal Index kontaktirao je Hrvatsku liječničku komoru i predsjednika Krešimira Luetića, ali od njih nisu doznali ništa osim što su im u kratkom odgovoru kazali da 'temeljem zakonskih propisa i općih akata Hrvatska liječnička komora postupa po svim zaprimljenim prijavama'. Također, tvrde za ne mogu komentirati postupke i prijave radi potrebe zaštitnih osobnih podataka i zaštite nepristranog vođenja postupka.

Za Index je pak komentar dala predsjednica Hrvatskog psihijatrijskog društva profesorica Alma Mihaljević Peleš i rekla da, iako nema informacije o kojem se psihijatru iz Varaždina radi, bi mu se odmah trebala oduzeti licenca za rad.

Navodi da ne zna zašto se to do sada još nije napravilo te je očito da se Komora nije na vrijeme požurila. Žao joj je što liječnik iz ovog slučaja potiče iz psihijatrijske zajednice gdje je etičnost prvi korak u odnosu prema pacijentu.

Dodala je da su ovakvi postupci neprihvatljivi, da se s pacijentima ne ide ni u prijateljski odnos, a kamoli u veću intimu. Smatra da je varaždinskom psihijatru prvo potrebno zabraniti rad, a tad izvidjeti o čemu se radilo, navela je za Index

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!