Vijesti / Afera 'Psihijatar'

AFERA 'PSIHIJATAR'

UKLJUČILA SE I POLICIJA 'Prijavio sam sve što znam o aferi Psihijatar, istraga je počela'

UKLJUČILA SE I POLICIJA 'Prijavio sam sve što znam o aferi Psihijatar, istraga je počela'
Varaždinski.hr

Institucije rade svoj posao.

Vezana vijest:

Opća bolnica Varaždin - Psihijatrija DOSSIER SVE O AFERI PSIHIJATAR

Voditelj Tima za krizna Crvenog križa Varaždinske županije Nebojša Buđanovac iznio je policiji sva svoja saznanja vezana uz aktualnu aferu 'Psihijatar'. Nakon njegove prijave, kako doznajemo, policija je odmah reagirala i prve osobe već su ispitane.

- U ponedjeljak sam bio na policiji i prijavio sve što znam, kao i imena osoba koja mogu iznijeti još više saznanja. Prijava se odnosila na kaznena djela vezana uz seksualno zlostavljanje i uznemiravanje - rekao nam je Buđanovac.

Dodaje da je prijavio slučaj jer ima određena saznanja, no da on ne može govoriti umjesto žrtava.

- Osim dva poznata slučaja koja su bila u emisiji Provjereno, iznio sam još dva slučaja o kojima su pisali mediji. Uputio sam i na ostale slučajeve o kojima saznanja imaju novinari Provjerenog, ja nemam jer su se osobe javile njima nakon emitiranja priloga - kaže varaždinski psihoterapeut i napominje da ostali slučajevi za koje zna nisu u kriminalističkoj domeni, nego u domeni kodeksa liječničke struke, čime se bave druga tijela.

Podsjetimo, emisija Provjereno Nove TV dobila je sudsku zabranu emitiranja emisije, tako da nastavak ove priče, s novim svjedočanstvima, zasad 'stoji u bunkeru'. U tijeku je žalbeni postupak.

Afera 'Psihijatar' buknula je 3. rujna, kad je Provjereno iznijelo priču u kojoj bivše pacijentice jednog varaždinskog psihijatra optužuju liječnika za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.

U ovome trenutku, kako je javnost prije dva dana izvijestio dr. Nenad Kudelić, ravnatelj Opće bolnice Varaždin, u tijeku je unutarnji nadzor, ali i vanjski, budući da je u Bolnicu slučaj došla istražiti inspekcija Ministarstva zdravstva. Svoju odluku trebala bi donijeti i Hrvatska liječnička komora, kojoj je također predano nekoliko zahtjeva za pokretanjem disciplinskog postupka protiv liječnika.

Kontroverzni psihijatar u međuvremenu nije suspendiran, tek je premješten u odjel palijativne skrbi novomarofske bolnice.

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.