Vijesti / Afera 'Psihijatar'

AFERA 'PSIHIJATAR'

GLASNO I SOLIDARNO Prosvjed podrške ženama žrtvama zlostavljanja ove subote na varaždinskom Korzu

GLASNO I SOLIDARNO Prosvjed podrške ženama žrtvama zlostavljanja ove subote na varaždinskom Korzu
Davor Puklavec/Pixsell/Varaždinski.hr

'Prosvjed 'Žena hrabrost' pružit će glas i ruku podrške ne samo hrabrim ženama koje su istupile u ovom slučaju, nego i svim onima koje trpe ili su trpjele nasilje i zlostavljanje bilo koje vrste.'

U subotu, 19. rujna, s početkom u 11 sati, će se na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu održati prosvjed pod imenom 'Žena hrabrost - ne moraš trpjeti nasilje, prijavi zlostavljača'.

- Njime želimo javno, jasno, glasno i solidarno dati podršku svim ženama koje su žrtve fizičkog, seksualnog, emocionalnog ili bilo kojeg drugog oblika nasilja te ih ohrabriti da nasilje prijave, potraže pomoć i zaštite sebe i svoje ljudsko dostojanstvo - poručuju organizatori.

Varaždin već danima potresa afera 'Psihijatar' koja je u prvi plan izvukla svjedočanstva žena o dugogodišnjem seksualnom zlostavljanju, uznemiravanju, manipuliranju i iskorištavanju.

- Ta bolna svjedočanstva, nažalost, prati potpuno neprihvatljivo izvještavanje dijela medija koje krši etičke norme novinarstva prozivanjem žrtvi zbog toga što su bile - žrtvama. Varaždinska javnost masovno se solidarizirala sa žrtvama ovog slučaja usprkos dosadašnjoj šutnji institucija i difamacijskoj kampanji nekih medija koji se aferu trude predstaviti kao obiteljsko pitanje, umanjujući javne iskaze više svjedokinja i istupe nekolicine uvaženih stručnjaka koji, u najmanju ruku, pobuđuju opravdanu sumnju da su se zlodjela za koja se neimenovani psihijatar optužuje, zaista dogodila - objašnjavaju organizatori.

Podršku prosvjedu 'Žena hrabrost' dali su CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje u ime kojeg će govoriti Sanja Cesar, koordinatorica CESI i voditeljica programa Spol, rod i seksualna prava, Ženska soba - Centar za seksualna prava i Platforma za reproduktivno pravo.

Prema uputama Stožera civilne zaštite grada Varaždina obavezno je pridržavanje epidemioloških mjera:

- Evidencija sudionika (ime prezime i broj telefona) obavljat će se na tri mjesta na Korzu

- Mjerenje temperature

- Fizički razmak od najmanje 1 metra

- Dezinfekcijska sredstva bit će smještena na mjestima evidencije sudionika i kod redara

Organizatori mole sudionike prosvjeda da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!