DOBRE VIJESTI ZA VOZAČE Ovo su novosti u stanicama za tehnički pregled

Novim izmjenama u stanicama za tehnički pregled pojednostavljuje se proces registracije i odjave automobila i mijenjanja prometnih dozvola ili registraskih pločica.

‘Svi poslovi prve registracije bilo novih, bilo rabljenih automobila u Hrvatskoj moći će se obaviti i do kraja završiti u stanicama za tehnički pregled’, kaže Goran Pejić, iz Centra za vozila hrvatske. Dosad je to bilo poprilično složeno.

‘Vlasnik vozila je morao uzeti probne tablice na tri dana, doći u stanicu obaviti tehnički pregled obaviti pripremu kompletne dokumentacije za prvu registraciju. S tim papirima i s popunjenom prometnom dozvolom trebao je otići u policijsku postaju ili upravu da mu se potvrdi prva registracija i vratiti se nazad u stanicu uzeti tablice. Tek se onda mogao voziti’, objašnjava Pejić.

Složenosti sustava bili su svjesni i u MUP-u, stoga su odlučili krenuti u ove izmjene.

‘Ne samo da će se rasteretiti rad službi našeg ministarstva već će se dogoditi da će našim korisnicima biti omogućen lakši, pojednostavljen postupak’, kaže Marina Mandić iz MUP-a.

Uz to što će biti jednostavnije, bit će i koju kunu jeftinije, jer ‘popularni’ biljezi, u ovom slučaju, odlaze u povijest. A osim registracije, u stanicama za tehnički pregled bit će moguće odjaviti automobil, zamijeniti prometnu dozvolu te promijeniti registarske pločice, piše portal Dnevnik.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije