Započele i prve ovogodišnje gužve prema Jadranu

Prvog srpanjskog vikenda pojačan promet u smjeru mora bio je već u petak u popodnevnim satima, ali gužve u pravom smislu te riječi očekuju nas danas tijekom cijelog dana.

Uz mnogobrojne domaće turiste, na našim cestama naći će se i mnogi turisti iz Češke, Slovačke, Belgije i dijela Njemačke u kojima ovaj vikend započinju praznici. Pojačan je promet na dionici autoceste A1 između Zagreba i Karlovca u oba smjera. Kolona vozila na naplati Lučko u smjeru Zagreba je 4 km, a na ulasku u smjeru Karlovca oko 500 m. Između naplate Lučko i čvora Karlovac u smjeru mora vozi se bez zastoja.

Zbog pojačanog prometa zastoji i kolone vozila su i na graničnom prijelazu Bajakovo na izlasku, osobna vozila (800 m) i teretna vozila (400 m), na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom te Bosnom i Hercegovinom, te na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima osobito Zadru, Šibeniku, Trogiru, Splitu, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku.

Zbog pojačanog prometa na pojedinim dionicama autocesta formiraju se kolone vozila, osobito u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta.

Izvor: HAK.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije