Konačno stižu nove registarske tablice!

Nakon brojnih peripetija oko izgleda novih pločica i prijepora oko toga treba li biti grb na njima ili ne, Hrvatska bi napokon trebala dobiti nove pločice, usklađene s pravilima EU. Policija zbog toga nema velike zalihe starih, pa povremeno nestaju, kao primjerice u Osijeku, ali i u Zadru, a mnogi su, kako piše RTL, pri kraju sa zalihama.

A ako nema pločica, nema ni registracije. U MUP-u ipak tvrde da nema govora o nestašici.

“Nije točno, to je riješeno, tako da nikakav problem po tom pitanju, jednostavno i tu uvodimo reda i u taj prostor. Već se jutros rade nove, vjerujte, stvarno”, tvrdi novi ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

U tijeku usklađivanje i testiranje
Zbog sigurnosti, novčarski zavod koji ih inače izrađuje nije RTL-u dozvolio snimanje, a MUP je potvrdio da je rješenje u završnoj fazi.

“Trenutačno je u tijeku usklađivanje pratećih pravilnika s tehničkim specifikacijama i testiranje njihove čitljivosti sukladno standardima”, poručili su iz MUP-a.

Priča traje skoro tri godine. Prvo su u MUP dizajnere zaobišli, pa ih pitali, a nakon kritika zbog micanja grba – povukli. Ljetos su u suradnji s trećenagrađenim dizajnerom Gordanom Resanom postigli kompromis, piše Net.hr.

On nam nije želio otkriti konačan dizajn, ali ideju je. Prema njoj, grb bi išao na desnu stranu, logo Unije na lijevu, a font bi nalikovao sadašnjem.

“Projekt, kad se kaže, to je jedan zbir kompromisa, tako i ovaj projekt, ne nas i naručitelja, nego silnih pravila i pravilnik koje smo morali ispoštivati, tehnologije koju smo morali u tom projektu implementirati”, kaže za RTL Gordan Resan, autor idejnog rješenja za izradu registracijskih pločica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije