Počinje nova školska godina: Vozači oprez!

Od 1995. godine policija tijekom rujna, mjeseca u kojem počinje školska godina, diljem zemlje provodi akciju “Poštujte naše znakove!”, kojom se, kako je već svima zasigurno poznato, želi zaštititi najugroženiju skupinu sudionika u prometu – djecu, ali i odrasle, prvenstveno vozače raznih prometala, još jednom podsjetiti da uvijek paze na njih.

Uz zabilježeno povećanje broja stradalih u prometu, posebno zabrinjavaju podaci o smrtnom stradavanju najranjivije društvene skupine – djece.

Zbog toga su policijski službenici i predstavnici tijela jedinica lokalne i područne samouprave nadležnih za promet proveli pregled prometnica i prometne signalizacije u blizini škola prije početka školske godine.

S obzirom da u ponedjeljak započinje nova školska godina, tijekom rujna policijski službenici držat će dvadesetominutna predavanja i razgovor u svim prvim razredima osnovnih škola i upoznati djecu s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu.

Pri tom će učenicima podijeliti prigodni promidžbeni materijal – reflektirajući prsluci, a policijski službenici bit će nazočni i na prvom roditeljskom sastanku učenika prvih razreda.

Cilj je roditeljima u kratkom izlaganju izložili najvažnije poruke o sigurnom sudjelovanju njihove djece u prometu.

Kako bi se smanjio broj stradalih, a posebno najmlađih, policija najavljuje čitav niz akcija.

Valja napomenuti i kako će policija pojačati nadzor prometa u blizini škola tijekom rujna, posebice u vrijeme početka i završetka nastave.

Prema vozačima koji ne poštuju prednost prolaska pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu poduzimat će se sve zakonom propisane mjere.

Stoga, vozači oprez!

Izvor: MUP.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije