Vijesti / Automobilizam

Automobili stari tri godine

Koji auti imaju najmanje padova na tehničkim pregledima u Hrvatskoj?

Koji auti imaju najmanje padova na tehničkim pregledima u Hrvatskoj?
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Broj pregledanih vozila pokazuje da je našem tržištu najpopularniji Volkswagen, a među trogodišnjacima slijede Renault, Opel, Škoda...

Nakon tri godine vlasništva automobila u prosjeku prijeđete oko 45.000 kilometara, a jamstveni rokovi polako kopne (uz izuzetak onih koji nude duža jamstva, besplatno ili uz nadoplatu). Automobili su još u cvijetu mladosti, ali iz njih je ipak respektabilna eksploatacija.

Zanimalo nas je kako trogodišnjaci prolaze na tehničkim pregledima u Hrvatskoj i dobili smo zanimljive rezultate, piše portal revijahak.hr.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na vrhu poretka je Mazda. Samo 1.54% automobila te marke nije prošlo na tehničkom pregledu, odnosno kod njih je zabilježen jedan od nedostataka. Odmah iza Mazde je njemačka premium trojka BMW, Audi i Mercedes-Benz, a niz nastavljaju ‘Japanci’ (Nissan, Suzuki te Toyota) te jedan ‘Nijemac’ (Volkswagen).

Najviše padova na tehničkom pregledu kod tri godine starih automobila imaju Fiat (6.44%), Dacia (5.70%) i Smart (5.43%).

Naravno, dio ovih padova može biti uzrokovan i nemarom vlasnika, ali ovo su svakako zanimljivi indikatori jer se na tehničkom pregledu prati ispravnost ključnih sustava automobila (uređaja za upravljanje, ovjesa, svjetala…).

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!