Vijesti / Automobilizam

Korisna aplikacija

IMATE LI KAZNENIH BODOVA? Provjerite status svoje vozačke dozvole u samo par klikova

IMATE LI KAZNENIH BODOVA? Provjerite status svoje vozačke dozvole u samo par klikova
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Ovaj brz i svima dostupan način ukinut će potrebu dodatnih plaćanja upravnih pristojbi i čekanja

MUP na svojim web stranicama, temeljem serijskog broja vozačke dozvole, omogućuje provjeru stanja vozačke dozvole (važeća, nevažeća, ukinuta), broj negativnih prekršajnih bodova i izrečene zaštitne ili sigurnosne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom.

Status se može provjeriti putem kategorije Status vozačke dozvole  u glavnom izborniku web stranice mup.gov.hr, a ovime se neće dostavljati niti jedan osobni podatak. Ovaj brz i svima dostupan način ukinut će potrebu dodatnih plaćanja upravnih pristojbi i čekanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Također, kako piše portal revijahak.hr, izmjenama i dopunama Zakona detaljnije se propisuju uvjeti zbog kojih se vozilo ne smije dati na upravljanje drugoj osobi. Vlasnik vozila ili osoba kojoj je vozilo povjereno ne smije na upravljanje dati vozilo osobi za koju, primjerice, može ili mora znati da nema vozačku dozvolu, ima izrečenu mjeru zabrane upravljanja vozilom ili nema dozvolu za odgovarajuću kategoriju vozila.

Vozilo se ne daje na upravljanje niti osobi na kojoj je vidljiv utjecaj alkohola, lijekova i li drugih opijata ili je u tolikoj mjeri umorna ili bolesna da nije u stanju na siguran način upravljati vozilom.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!